2019 Beste CV Ketel

Beste CV Ketels van 2019 getest en geranked

Iedereen wil er lekker warm bij zitten tijdens de koude dagen. Je bent net wezen schaatsen of sleeën. Je komt thuis en het enige wat je wil is een kop hete chocolademelk, warm douchen en uiteraard de verwarming lekker hoog zetten. We zien het als vanzelfsprekend om de kachel aan te draaien. Maar daar is wel een goede cv-ketel, of voluit centraleverwarmingsketel voor nodig. Tegenwoordig is er veel keuze in het type cv-ketel en de specificaties. Weet je niet goed waar je precies op moet letten bij de aanschaf van een cv-ketel? Geen zorgen, wij helpen je op weg!

 

2019’s Beste CV Ketels

Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34 cw5

Niet voor niets staat deze cv-ketel met stipt op nummer 1. Met een geluidsniveau van 45 dB zal je deze compacte Vaillant niet of nauwelijks opmerken. Hij beschikt over een LCD display zodat je hem makkelijk af kunt lezen en in kunt stellen. De slimme thermostaat zorgt ervoor dat je huis op de juiste momenten wordt verwarmd. Het oog wil ook wat. Met zijn strakke design is het niet erg om tegen deze ketel aan te kijken. Het enige nadeel is dat hij niet optimaal verwarmt op een laag pitje. Kortom: deze Vaillant is compact, zuinig, een lust voor het oog, stil en verwarmt snel. Wat zoek je nog meer in een cv-ketel? Op dit moment onze beste cv ketel van 2019.

ATAG E352EC

In 2014 kwam deze cv-ketel als beste uit de test van de Consumentenbond. Hij beschikt over een Economizer. Dit houdt in dat restwarmte wordt gebruikt om water op te warmen. Erg efficiënt en economisch verantwoord dus! ATAG geeft maar liefst 15 jaar garantie op deze cv-ketel. In combinatie met een ATAG One wifi-thermostaat kan je de temperatuur van je ketel op afstand regelen. Fijn wanneer je net op de bank bent neergeploft en vergeten bent dit te doen. Met een energielabel A+ is de ATAG E352EC zuinig in gebruik. Samen met de Economizer is deze cv-ketel dus zeker aan te raden.

Intergas Kombi Kompakt HReco 36

De naam zegt het al. Dit is een compacte en kleine ketel die een ster is in energiebesparing. Binnen 6 jaar heb je deze ketel terugverdiend. Daarnaast hoef je met deze keuze niet bang te zijn voor een koud huis of koude douche. Ondanks zijn formaat doet hij wat hij moet doen, ook in de wintermaanden. Je hoort deze Intergas overigens haast niet. Hij werkt op aardgas en heeft bij 40 graden een warmtecapaciteit van 15 liter per minuut en bij 60 graden 9 liter per minuut. Tenzij je in een groot kasteel woont kan de ketel je huis tot zo’n 450 vierkante meter dus zeker verwarmen.

Remeha Avanta 28c CW4

De Remeha Avanta ketels vallen in energieklasse A. Daar komt bij dat je hem met de eTwist Thermostaat overal op afstand kunt bedienen. Ideaal wanneer je vergeten bent de verwarming uit te zetten. Of wanneer je in een lekker warm huis thuis wilt komen. Daarnaast is deze Remeha makkelijk in onderhoud door de goed bereikbare onderdelen. De Remeha Avanta 28c is te verkrijgen in de types CW3, CW4 en CW5. Het door ons besproken type CW4 is perfect voor middel tot grotere huishoudens. En bij een gemiddeld badkamer- en keukengebruik. Zelfs een bad kan hij met gemak snel vullen.

Baxi CBP-Matic 18 Pellet

De Baxi CBP-Matic 18 Pellet is een uitzonderlijke in onze top 5. Waarom? Hij wordt gestookt met pellets van hout. De aanschafprijs van rond de €5000,- schrikt wellicht af. Echter, deze Baxi komt in aanmerking voor een subsidievergoeding van €2500. Deze moet je wel zelf aanvragen. Het grote voordeel van een pettelkachel is dat hij een aanzienlijk stuk minder energie verbruikt ten opzichte van een gewone cv kachel. Daarnaast produceert hij CO2-neutraal. Beter voor je portemonnee en beter voor het milieu dus! En hadden we al genoemd dat hij zelfreinigend is? Scheelt weer in onderhoud.

 

Budget Tips: zo bespaar je met een Cv-ketel

Zuinig energielabel

De verkrijgbare labels voor een cv-ketel varieëren van A+++ tot G. Label A+++ het meest zuinig in verbruik. Daar staat tegenover dat deze ketels meestal het meest kosten in aanschaf. Als je een groot gezin hebt, is de investering van een zuiniger ketel het zeker waard. Is je budget niet zo groot of ben je alleen en vaak van huis? Dan voldoet een goedkopere ketel voor jouw situatie.

Doe een dikke trui aan

Zet simpelweg de kachel minder vaak aan of op een lagere temperatuur. Vanzelfsprekend verbruikt een ketel meer energie wanneer je de verwarming non-stop aan laat staan. Ook kost het meer energie wanneer je de kachel op een hogere temperatuur zet. Haal die dikke trui en wollen deken dus uit de kast en zet je verwarming lager.

Minder en korter douchen

Dit is een gevoelig puntje. Van minder of korter douchen worden we niet vrolijk. Het is immers een ontspanningsmomentje en men moet van goede huize komen willen ze daar aan komen! Besef je echter wel dat die lekker warme douche veel energie kost, en dus meer geld. Zeker als je in een groot huishouden leeft dan tikt dit aardig aan. Misschien toch maar een timer gebruiken voor je tiener die minimaal 20 minuten doucht. Daarnaast kan je er ook voor kiezen minder vaak te douchen. Scheelt toch weer!

Goedkope Cv-ketel? Dit is de beste budget koop

De CV Pelletkachel Idro 13Kw is als beste budget koop uit onze test gekomen. Het is niet de allergoedkoopste cv-ketel die je kan vinden. Je krijgt echter een flink bedrag aan subsidie én hij is zeer zuinig in verbruik. Een win-win situatie dus!

 

Weet wat je weet voordat je een Cv-ketel koopt

Een cv-ketel is nou niet bepaald iets waar je om staat te springen om het aan te schaffen. Gemiddeld gaat een cv-ketel 12 tot13 jaar mee. Je zal er dus toch een keer aan moeten geloven. Waar let je op bij de aanschaf ervan? Om je te helpen een betere keuze te maken, moet je je de volgende zaken afvragen. Hoe groot is je huis? Hoe vaak ben je thuis? Wordt er in 1 of meerdere ruimtes in je huis geleefd? Hoeveel leden telt je gezin? Heb je een bad? Kook je veel? Hoe is de isolatie van je huis?

Type ketel

Ga je voor een gewone cv-ketel of een HR-ketel? Er is tevens keuze in de manier waarop een ketel gestookt wordt. Bijvoorbeeld aardgas, propaan of pellets. Dan zijn er de zogenaamde combiketels. Deze verwarmen je huis en leveren warm water. We gaan later verder in op de verschillende soorten ketels.

Oppervlak capaciteit

Bij de specificaties van een cv-ketel kan je de capaciteit voor het aantal vierkante meter vinden. Dit is de oppervlakte die een cv-ketel maximaal verwarmt. Wel zo handig om op te letten. Je wilt immers dat jouw ketel voldoende capaciteit heeft om je hele huis lekker warm te maken. Bij een gemiddeld huishouden heb je genoeg aan een capaciteit van tussen de 375 en 500 vierkante meter.

Watercapaciteit

Daarnaast is er de watercapaciteit. Eerder hebben we dit al even genoemd. Het is het aantal liter water dat per minuut op een bepaalde temperatuur je douche uitstroomt. Het is niet fijn als je de douche open zet en er komt maar een heel zuinig straaltje water uit. Ga dus voor een ketel met voldoende watercapaciteit. Ook is dit een extra aandachtspunt wanneer je een speciale douchekop zoals een stortdouche hebt. Dan wil je het gevoel hebben dat je onder een waterval staat en niet onder een straaltje zoals je oma de planten water geeft.

Geluidsniveau

Het hangt af van jouw situatie of je dit van belang vindt. Het kan zijn dat je cv-ketel op een plek hangt waar je slaapt, eet of werkt. Dan is het wel zo prettig dat deze niet een hoop kabaal veroorzaakt. Het aantal dB van een cv-ketel bedraagt tussen de pakweg 40 tot 60 dB. Ter indicatie: met een gemiddeld gesprek ervaar je ongeveer 50 dB. Tenzij je tante Truus met haar vriendinnen een theekransje houdt, dan valt het geluidsniveau wellicht wat hoger uit.

Keurmerk

Sommige ketels beschikken over een keurmerk. Gaskeur HR is een van de bekendste. Als de ketel dit keurmerk heeft, houdt dit in dat hij een hoog rendement heeft.

Extra’s

Er zijn ketels met een LCD of een LED display. Daarnaast zijn er in combinatie met een bepaalde thermostaat, smart ketels op de markt. Je kan deze ketels op afstand bedienen. Het hangt van je persoonlijke situatie af hoezeer je dit van belang vindt. Net als het design van de ketel. Als hij in het zicht hangt, is het wel zo fijn om tegen een strak design aan te kijken.

 

Beste CV Ketel Merken Overzicht

Voor welk merk cv-ketel kies jij? Wij hebben de belangrijkste spelers op de markt voor je op een rijtje gezet. Opvallend genoeg zijn dit allemaal Nederlandse bedrijven.

ATAG

ATAG is gespecialiseerd in de productie van cv-ketels en zonne-energiesystemen. Het bedrijf telt zo’n 200 medewerkers. Al ruim 70 jaar staan ze bekend om hun veilige en onderhoudsvriendelijke apparatuur. ATAG heeft als doel om in 2050 CO2-neutraal te zijn door middel van de schone verbranding en lage uitstoot van hun producten. Dit zorgt voor een lage milieubelasting.

Intergas

Dit Nederlandse cv-ketel bedrijf heeft een geschiedenis van al 50 jaar. Hun doel is om de energie-efficiëntie te verhogen. Dit doen ze door de verwarmingssystemen die ze produceren, constant verder te ontwikkelen. Met het gebruik van high tech en het benutten van duurzame energiebronnen proberen ze dit doel te behalen. Het bedrijf heeft inmiddels niet alleen de Nederlandse, maar ook de Noord-Amerikaanse markt veroverd.

Remeha

In de jaren 20 werd Remeha door Gerard van Reekum opgericht. Het begon als een handelsonderneming voor onderdelen van verwarmingsinstallaties. In 1933 begon Remeha de productie van eigen cv-ketels. Met zo’n 90 jaar ervaring weet het bedrijf van wanten en kan je rekenen op een betrouwbare cv-ketel. In 2010 had het bedrijf ongeveer 550 medewerkers en een omzet van €300 miljoen.

 

Soorten Cv-ketels

Een cv-ketel verwarmt water door de verbranding van gas. Dit warme water wordt vervolgens door een pomp door de ‘aderen’ van de huis gepompt zodat ieder vertrek lekker warm wordt. Voor welk soort cv-ketel je kiest, hangt af van jouw situatie. Maar wat valt er eigenlijk te kiezen?

Solo- of combiketel

Wil je je cv-ketel alleen gebruiken om je huis te verwarmen? Dan is een soloketel de juiste keuze. Als je een ketel zoekt die daarnaast ook in warm water voorziet, dan ga je voor een combiketel.

Stookolie of gas?

Het verbruik en de kwaliteit van deze twee type ketels is nagenoeg gelijk. Een cv-ketel is echter vaak goedkoper in aanschaf. Daar staat tegenover dat je bij een ketel op stookolie geen extra kosten hoeft te betalen voor de aansluiting op het gasnetwerk.

VR-ketel en HR-ketel

Na de cv-ketel kwam de VR-ketel op de markt. Deze haalt een rendement van zo’n 80%. Wanneer een cv-ketel niet gebruikt wordt, is er een groot verlies aan rendement. De VR-ketel zorgt ervoor dat de temperatuur constanter is dan bij een cv-ketel. Als er minstens 83% van de energie wordt omgezet in nuttige warmte spreekt men van een VR-ketel. Bij een rendement van 90% wordt gesproken van een HR-ketel. Een HR-ketel is dus nog een stuk zuiniger dan een VR-ketel. De VR-ketel is echter een uitstervend soort omdat er tegenwoordig veel betere alternatieven op de markt zijn. Er zijn zelfs HR-ketels die een rendement van 100% behalen. Alle energie wordt dan omgezet in bruikbare warmte. Wel zo efficiënt en voordelig dus!

HR-e ketel

De HR-e ketel is een voorloper op het gebied van verwarmingsketels. Naast dat hij je in warm water en verwarming voorziet, produceert hij electriciteit. Hoe dat werkt? In de ketel zit een aardgasmotor. Wanneer deze werkt, wordt er door een generator energie opgewekt. Deze energie wordt teruggeleverd aan je energieleverancier. Dit type ketel verbruikt bovendien nog minder energie dan een HR-ketel en stoot minder CO2 uit. Dit bespaart je dus kosten én het is beter voor het milieu.

 

Trends voor Cv-ketels in 2019

Tegenwoordig zijn er de zogenaamde smart cv-ketels. Deze ketels kan je op afstand bedienen. Wel moet je in combinatie met je cv-ketel een slimme thermostaat aanschaffen. In sommige gevallen is deze bij de cv-ketel meegeleverd. Je installeert een app op je smart phone en via wifi kan je deze connecten met je cv-ketel. De slimme thermostaten ‘leren’ je dagritme kennen en passen de temperaturen in je huis hier op aan. Super handig dus want je komt nooit meer thuis in een koud huis! Daarnaast biedt de app een overzicht van jouw verbruik. Zo kom je niet meer voor verrassingen te staan en je bespaart in kosten.

Ook ideaal wanneer je vergeten bent de verwarming uit te zetten of wanneer je juist in een opgewarmd huis thuis wilt komen. Daarnaast gaat de slimme thermostaat zuiniger en efficienter om met gasverbruik. En dat scheelt weer op de energierekening. Kortom: een slimme thermostaat is in de toekomst niet meer weg te denken.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
luchtreiniger
Beste Luchtreinigers van 2019 getest en geranked