2019 Beste Koffiezetapparaat

Beste Koffiezetapparaten van 2019 getest en geranked

Een bakkie pleur, oftewel een kop koffie. Menig mens begint zijn dag ermee.  Het is een schrale troost voor een maandagochtend of wanneer je slecht geslapen hebt. Of als je gewoon een goed begin van de dag wilt. Over de hele wereld is koffie al sinds jaar en dag een populaire drank. Tegenwoordig is een normaal kopje filterkoffie bijna niet meer verkrijgbaar. We houden nu van luxe koffie. Cappuccino, late macchiato, espresso, niet te vergeten de verkrijgbare smaakjes in je koffie zoals chocolade of caramel. Wat als je toch wilt genieten van een normaal kopje koffie? Wij hebben de beste koffiezetapparaten van 2019 voor je op een rijtje gezet.

2019’s Beste Koffiezetapparaten Top 5

Philips Senseo Switch HD6592/60

Iedereen kent het vetrouwde gepruttel van een Senseo wel. Met deze Philips Senseo Switch bepaal je zelf hoe sterk je koffie wordt. Je kan 1, 2 of zelfs 7 koppen koffie zetten. Ideaal wanneer je haast hebt, een luxe ontbijt serveert of op een relaxte zondagochtend. De thermische kan houdt de koffie urenlang warm. Wel zo fijn wanneer je een vroege vogel bent en je partner nog in bed ligt te ronken. Of wanneer je onverwacht je ouders op bezoek krijgt. De koffie staat al klaar! Het grote voordeel is dat dit apparaat veel ruimte bespaart. Je hoeft namelijk niet een los koffiezetapparaat en een Senseo apart van elkaar aan te schaffen. De Philips Senseo Switch heeft het beste van 2 werelden.

Braun PurAroma KF7120 BK

Dit hippe koffiezetapparaat van Braun zet maar liefst 12 kopjes koffie per keer. Super handig wanneer je een verjaardag viert. Dan hoef je tenminste niet urenlang te wachten op 2 kopjes Senseo koffie die per keer uit het apparaat komen pruttelen. Wat gelijk opvalt aan deze koffie kanjer is het prachtige, strakke design. Door het vierkante model, RVS en het digitale display is deze Braun PurAroma KF7120 BK een lust voor het oog. Naast dat je de sterkte van je koffie in kunt stellen, kan je de timer activeren zodat je kopje koffie op het gewenste tijdstip gezet wordt. En niet onbelangrijk: dankzij het OptiBrew-systeem zet hij heerlijke koffie!

Princess 249402 DeLuxe

De geur van verse koffie. Wie wordt daar niet vrolijk van? De Princess 249402 DeLuxe is een koffiezetapparaat met koffiemolen. Zo heb je dus altijd koffie van verse koffiebonen! De maalgraad en sterkte van de koffie zijn instelbaar zodat je hem aan kunt passen op jouw koffie wensen. Hoe fijner de koffie, hoe sterker en aromatischer hij wordt. Als je niet van donkere koffie houdt, stel je hem simpelweg op een grovere maling in. Daarnaast beschikt deze Princess over een warmhoudplaatje. Geen punt dus wanneer je heel chill geniet van je eerste kopje koffie. De tweede (en derde) blijven gewoon lekker warm!

Philips Café Gaia HD7546/20

Dit koffiezetapparaat biedt wat je van een koffiezetapparaat verwacht. Hij zet maar liefst 15 koppen koffie per keer. Fijn wanneer je een groot huishouden hebt waar iedereen koffie drinkt of wanneer je regelmatig bezoek krijgt. Hij is verkrijgbaar in wit of zwart in combinatie met RVS. Je kan de kleur dus aanpassen op jouw interieur. De thermoskan zorgt ervoor dat je koffie warm blijft. Hij zet heerlijke aromatische koffie en is bovendien leuk om tegenaan te kijken. De filterhouder is afneembaar zodat je deze altijd apart schoon kan maken. Wel zo hygiënisch. Met de Philips Café Gaia zet je in een handomdraai koffie voor je hele familie.

Moccamaster Editie ’68

Met een exemplaar van de Moccamaster Editie ’68 op je aanrecht, heb je daadwerkelijk het gevoel terug te zijn in de jaren 60. Eerlijk is eerlijk, je moet ervan houden. Het design doet retro aan. Het model is ter ere van het 10 miljoenste apparaat van Technivorm weer op de markt gebracht. Waarschijnlijk wel voor een andere prijs dan wat hij toen kostte. De Moccamaster is gemaakt van recyclebare materialen en heeft een uitzonderlijk lange levensduur. Je krijgt een garantie van 5 jaar. Naast het geweldige, retro design zet hij ook nog eens ontzettend lekkere koffie. De koffie wordt gezet tussen de 92 en 96 graden waardoor hij minder bitter en zuur is dan gewoonlijk.

 

Budget Tips Koffiezetapparaat

In koffiezetapparaten kun je je geld wel kwijt. Echter, er zijn voldoende exemplaren op de markt die goede koffie zetten en waarvoor je niet de hoofdprijs betaalt. Wij helpen je op weg met onze budget tips.

Filterkoffie

Filterkoffie is goedkoper dan koffie van koffiepads. Een makkelijke en snelle bespaartip dus! Het is echter niet aan te raden om een koffiezetapparaat te hebben met filterkoffie wanneer je alleen woont en maar weinig koffie drinkt. Dan voldoet een simpel Senseo apparaat wellicht beter.

Goed voor de lijn

Bij een kopje koffie hoort ook een koekje. Of gebakje. Naast dat dit uiteraard niet heel gezond is, kost het ook geld. Vaak is het een gewoonte. Bespaar dus kosten en let tegelijkertijd op je lijn! Twee vliegen in 1 klap.

Aanschaf

We hebben het al even aangestipt. Er zijn veel dure koffiezetapparaten op de markt. Zetten deze nou echt zo’n lekkere koffie? Waarschijnlijk wel. Maar dat betekent niet dat een goedkoper apparaat niet net zulke lekkere koffie kan zetten.

Beste Budget Koop Koffiezetapparaat

Onze beste budgetkoop koffiezetapparaat is de Tristar CM-1246. Een echt schatje. Door zijn compacte design neemt hij weinig ruimte in op je aanrecht. Ideaal wanneer je alleen woont of wanneer je hem mee wilt nemen naar de camping. Hij zet 6 kopjes koffie per keer. Door de glazen kan kun je precies zien hoeveel koffie er nog in zit. Deze Tristar beschikt over een warmhoudfunctie met veiligheidsindicator. Na 40 minuten schakelt hij vanzelf uit. Handig wanneer je in alle haast vertrekt. Samengevat is dit een prima, eenvoudig apparaat dat niet geschikt is voor heel intensief gebruik.

 

Weet wat je weet voor je een Koffiezetapparaat koopt

Wat voor jou het ideale koffiezetapparaat is, kan voor een ander de slechtste keuze zijn. Met andere woorden: het hangt helemaal van jouw situatie af welk koffiezetapparaat bij je past. Vraag jezelf de volgende zaken af voordat je je zoektocht begint: hoeveel mensen in je huishouden drinken koffie? Krijg je vaak visite die koffie drinkt? Hoe drink je je koffie graag?

Type koffie

Het allerlekkerst is de geur van verse koffie. Met een apparaat dat zelf koffiebonen maalt ben je altijd verzekerd van deze lekkere geur wanneer je koffie zet. Met name als je voor een apparaat kiest met een timer. Je komt je bed uit en de koffie aroma’s komen je tegemoet. Niet slecht toch? Dan zijn er de kant en klare gemalen pakken koffie. Makkelijk en snel in gebruik. Ten slotte zijn er de koffiepads. Die ronde dingen die je in je Senseo (of ander koffiezetapparaat) douwt. Het is een kwestie van smaak. Sommige mensen kunnen niet zonder. Andere zijn van mening dat dit goedje niet te zuipen is. Hoewel, er moet gezegd worden dat er tegenwoordig koffiepads van hoge kwaliteit op de markt zijn. Maar daar betaal je ook voor.

Hoeveel kopjes

Wanneer je vaak visite krijgt of feestjes houdt, is het een aanrader om een koffiezetapparaat met voldoende capaciteit te kiezen. Het schiet niet op om iedere keer op 2 kopjes koffie te gaan zitten wachten. Terwijl je eerste gasten hun derde biertje al op hebben, begint de laatste pas aan zijn eerste kopje koffie. Wanneer je alleen woont en niet vaak koffie drinkt, kan je juist voor een kleiner model gaan met minder capaciteit. Er zijn apparaten die 1 á 2 kopjes koffie per keer zetten. Dit loopt op tot apparaten die zo’n 15 koppen per keer zetten. Houd er rekening mee dat dit uiteraard afhangt van de grootte van je koffiekop.

Type kan

De ouderwetse koffiezetapparaten hebben een glazen kan. Meestal is dit type koffiezetapparaat voorzien van een warmhoudplaatje zodat de koffie ook bij je tweede kopje nog warm is. Een thermoskan is in dit opzicht praktischer. Je kunt de kan dan gewoon meenemen naar de plek waar je aan het koffieleuten bent en de koffie bijschenken. Zo hoef je niet extra op te staan. Dan zijn er nog de apparaten met direct uitloop. Dan komt er een straaltje direct in je kopje. Ideaal wanneer je even een snel kopje koffie voor jezelf wilt zetten. Met 1 druk op de knop is het voor elkaar.

Hoe wens jij je kopje koffie

Op de wat luxere koffiezetapparaten kun je instellen hoe jij je koffie wilt drinken. Bijvoorbeeld hoe sterk je hem wenst, de maalgraad als het apparaat over een koffiemaler beschikt, temperatuur en hoeveelheid. Als je niet zo kieskeurig bent dan is dit niet zo van belang. Ben je een fijnproever? Dan is het handig om erop te letten of het koffiezetapparaat over deze functies beschikt.

Extra’s

Hoe belangrijk vind je het design van je koffiezetapparaat? Vaak zijn de koffiezetapparaten met een mooi design een stuk duurder. Ook extra opties als een timer, druppelstop of afneembaar waterreservoir kunnen de prijs flink opkrikken. Vraag jezelf dus af of je dit echt nodig hebt.

 

Populaire Koffiezetappaat Merken

Philips

Het doel van Philips is om ieders leven beter te maken op het gebied van verlichting, gezondheidszorg en levensstijl. Zowel voor bedrijven als particulieren is Philips niet meer weg te denken op de electronicamarkt. Zo’n 120 jaar geleden begon het bedrijf met de productie van de gloeilamp. Vanaf toen hebben zij zich steeds verder gespecialiseerd om uit te groeien tot een van de meest innovatieve electronicafabrikanten. Hun bekendste koffiezetapparaat is de Senseo. Als deze niet in je eigen keuken te vinden is, dan ken je tenminste wel 1 persoon die zijn koffie uit dit apparaat drinkt.

Princess

Princess is een Nederlands bedrijf gericht op kleine huishoudelijke apparatuur. Het staat bekend om zijn design. De naam zegt het al een beetje. Een Princess waarvoor alleen het beste goed genoeg is. Dat dit merk design hoog in het vaandel heeft staan wordt wel bevestigd door de samenwerking met Jan des Bouvrie en Swarovski. Het mooie design gaat echter niet ten koste van de kwaliteit van de apparaten. En de prijs lijdt er gelukkig ook niet onder.

 

Soorten Koffiezetapparaten

Er zijn 2 soorten koffiezetapparaten. Een filterkoffiezetapparaat en een koffiepadapparaat.

Filterkoffiezetapparaat

Iedereen kent dit type koffiezetapparaat wel. Het is zo’n typisch zandlopervormig apparaat waaruit een straaltje koffie in de kan wordt geprutteld. Je doet de gemalen koffie in een filterzakje en doordat het water er doorheen loopt krijg je koffie. De verhouding van water en koffie bepaalt hoe sterk je koffie wordt. Het grote voordeel van dit type apparaat is dat je veel koppen koffie in een keer kunt zetten. Het roept waarschijnlijk goede herinneringen op aan toen je ouders of opa en oma vroeger koffie zetten. De geur en het gepruttel zijn met geen enkel ander apparaat te vergelijken.

Koffiepadapparaat

Het meest bekende koffiepadapparaat is de Senseo. Eigenlijk is een koffiefilter hetzelfde principe als een filterkoffiezetapparaat. Alleen zijn de filters met koffie erin al kant en klaar. Met 1 koffiepad kun je 1 kopje koffie zetten. Je kunt niet veel koffie in een keer zetten maar het is wel heel handig wanneer je even snel 1 of 2 kopjes koffie wilt zetten. Daarnaast is de koffiepadkoffie luxer dan gewone filterkoffie.

Andere soorten

Naast de reguliere koffiezetapparaten zijn er tegenwoordig ook luxere modellen te krijgen. We kunnen ons voordoen als ware barista’s in ons eigen huis. Te denken valt aan een espressomachine, koffiecupmachine en een zogenaamde pistonmachine. Wat de espressomachine doet spreekt voor zich. Hij zet espresso. De koffiecupmachine is erg populair. Je kent hem wel van de George Clooney reclame. Je drukt het cupje in de machine en voilà daar is je kopje koffie. De pistonmachine is een semi-automatische machine. Een deel van het werk wordt je uit handen genomen. Dit type machine is ook voor professioneel gebruik. Wel betaal je hier uiteraard ook voor. Voor de echte koffieliefhebber is dit apparaat een droom.

 

Laatste Trends Koffiezetapparaten

Tegenwoordig zijn er tal van zogenaamde smart apparaten op de markt. Zo ook het smart koffiezetapparaat. Eerder hebben we al even aangestipt dat het mogelijk is via een timer jouw kopje koffie te zetten wanneer jij dat wilt. Dit gaat nu nog een stapje verder. Je verbindt je koffiezetapparaat simpelweg met je smartphone via wifi. Je kunt de timer dan gebruiken via deze app en koffie zetten wanneer jou dat uitkomt!

Je kunt zelf kiezen welke soort koffie je wilt en hoe sterk deze moet zijn. Ook is er bij veel apps een indicator voor de reservoirs inbegrepen. Via de app kun je aflezen hoeveel koffiebonen of water er nog in het apparaat zit en wanneer je deze bij moet vullen. De app ‘leert’ jouw koffiegedrag kennen en weet zo precies hoe jij je koffie het liefst drinkt. Dit kan anders zijn dan je huisgenoot of ander gezinslid. Daarom is het vaak mogelijk verschillende profielen in te stellen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
2019 Beste Boxspring
Beste Boxsprings van 2019 getest en geranked