luchtreiniger

Beste Luchtreinigers van 2019 getest en geranked

We wonen met steeds meer mensen op onze aarde. Dit houdt in dat de vervuiling in de lucht ook steeds hoger wordt want we willen onze auto uiteraard niet laten staan. Maar we willen ook nog een beetje gezond leven. En wat te denken van alle pollen en pluisjes die in de lucht rondzweven. Ook al kun je niet alles zien, toch is het er. Kleine stofdeeltjes kunnen voor veel ongemak zorgen. En dat willen we niet voor onszelf maar ook niet voor onze kinderen. Hoe zorg je dat de lucht in huis toch een beetje in balans blijft? Wij hebben de beste luchtreinigers voor je op een rijtje gezet.

 

2019’s Beste Luchtreiniger Top 5

Dyson Pure Hot+Cool 2018 – Luchtreiniger

Met de Dyson Pure ben je in één oogopslag op de hoogte van de luchtkwaliteit in jouw huis. Hij detecteert automatisch stofdeeltjes en gassen. Via 3 verschillende sensoren maakt hij een nauwkeurige meting. Op het LCD-display kun je vervolgens de meetresultaten aflezen en monitoren. Naast dat deze Dyson een luchtreiniger is, kun je hem ook gebruiken als ventilator en luchtverwarmer. Hij is dus voor ieder seizoen geschikt. Bovendien kun je hem op afstand via een app bedienen waardoor je je luie stoel niet meer uit hoeft. En het design is ook nog eens prachtig. Wij zijn om!

ProAirTech ZX 9000

De ZX 9000 is een van de topmodellen van ProAirTech. De luchtkwaliteit wordt weergegeven in kleuren. Zo kun je makkelijk aflezen wat de meting in jouw huis is. Vervolgens reinigt hij automatisch de lucht. Ook kun je hem handmatig bedienen. Woon je groot? Geen enkel probleem. Hij reinigt jouw lucht moeiteloos voor een oppervlak tot 100 vierkante meter. Hij is zeer geschikt voor mensen met astma, COPD of hooikoorts. Door het gebruik van 5 verschillende filters behaalt hij een optimaal resultaat. Het eerste filter is de voorfilter, dan zorgen de antibacteriële coating filters dat alle bacteriën worden gefilterd, de HEPA filter is ideaal tegen allergieën, als enalaatste de koolstoffilter en tenslotte de cluster ionisator.

Philips AC2882/10

Deze Philips AC2882/10 filtert maar liefst 99,7% van de allergieën uit de lucht. Denk aan huisstofmijt, schimmels, virussen en huidschilfers. Wel zo fijn dus want dit zijn niet bepaalt dingen die je in wilt ademen. En wat te denken van de gezondheid van je kind? Op de laagste stand maakt hij weinig geluid waardoor hij zeer geschikt is voor op je slaapkamer. Bovendien krijg je hem 60 dagen op proef. Je kunt dus zelf ervaren of het echt werkt. Zo loop je geen risico dat je een prijzig apparaat aanschaft die het niet waard is. Door de ingebouwde sensoren kun je altijd aflezen wat de luchtkwaliteit is.

Progenion compacte UV luchtreiniger met ionisator

De Progenion is ideaal voor ruimtes tot 40 vierkante meter. Hij is compact en heeft een mooi design waardoor hij makkelijk opgaat in ieder interieur. Wel zo prettig in plaats van tegen een groot lelijk apparaat aan te kijken. Zijn compacte vormgeving gaat echter niet ten koste van de kwaliteit. De krachtige UV lamp doodt virussen en bacteriën. In ziekenhuizen wordt er ook met UV licht gewerkt om virussen te doden. Een zeer effectief middel dus. Daarnaast zorgt de koolstoffilter ervoor dat nare geurtjes worden gefilterd. Denk aan kookgeurtjes, rooklucht en de geurtjes die je pluizige viervoeter achterlaat. Kortom, hij is geschikt voor ieder huishouden.

AL-KO PURE LUCHTREINIGER / STERILISATOR

Last but not least in onze top 5 is de AL-KO PURE luchtreiniger/sterilisator. Wat gelijk opvalt is zijn prachtige design. In plaats van dat je je luchtreiniger weg wilt moffelen is dit een ware blikvanger. Buiten dat deze AL-KO PURE de lucht reinigt, steriliseert hij ook waardoor een ultieme luchtkwaliteit wordt gewaarborgd. Dit wordt gerealiseerd door het plasmafilter. Er wordt in deze luchtreiniger dan ook geen ionisatie toegepast. Als je huisdieren hebt raden wij de AL-KO PURE zeker aan. Hij filtert namelijk alle huisdierharen die in de lucht rondzweven. Bovendien neemt hij nare geurtjes weg. Zo ben je altijd verzekerd van een gezond en fris huis!

 

Beste Luchtreiniger Budget Tips

Eerlijk is eerlijk. De aanschaf van een luchtreiniger kan behoorlijk in de papieren lopen. Zeker als je voor een goede kwaliteit gaat. Maar wat als je niet zo’n groot budget hebt? Wij geven je een aantal tips.

Bij hooikoorts

Behoor jij tot een van de ongelukkigen met hooikoorts? De aanschaf van een luchtreiniger is zeker aan te raden. Maar als je je dit niet kunt veroorloven kun je met de volgende tips toch zorgen dat het effect van de hooikoorts wordt verlaagd. Zorg ten eerste dat je je ramen gesloten houdt. Na een regenbui is het wel aan te raden om het raam open te zetten want dit zal de meeste pluisjes en pollen wegspoelen. Gooi daarnaast alle kleding die je buiten hebt gedragen gelijk in de was. Er gaan namelijk veel pluisjes, pollen en stuifmeel op je kleding zitten.

Roken en huisdieren

Tja, hoeveel je ook van de trouwe viervoeter en je sigaretje houdt, erg fris zijn ze natuurlijk niet. Je kunt ervoor zorgen dat je huis frisser blijft door de blootstelling hiervan te verminderen. Rook bijvoorbeeld alleen buiten. Voor je huisdier kun je een vertrek in je huis inrichten waardoor hij niet in je leefruimte komt.

Beste Luchtreiniger Budget Keuze

Wil je toch genieten van het gemak van een luchtreiniger? Ga dan voor een eenvoudig model zoals de Eurom Air Cleaner 5 In 1. Deze Luchtreiniger is simpel in gebruik en doet wat hij moet doen. Houd er rekening mee dat hij geschikt is voor ruimtes tot 31 vierkante meter. Ideaal dus wanneer je een klein vertrek wilt filteren.

 

Weet wat je weet voor je een Luchtreiniger koopt

Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten bij de aanschaf van een luchtreiniger om een miskoop te voorkomen. Waar je precies op let hangt helemaal af van jouw persoonlijke situatie. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Ten eerste moet je je een aantal dingen afvragen. Woon je alleen of met meerdere mensen in een huishouden? Heb je huisdieren? Wordt er in je huis gerookt? Zijn er mensen in je huishouden met een allergie? Waar wil je de luchtreiniger neerzetten? Wat is je budget? Hoe belangrijk vind je het design? Hoe groot is het vertrek waar je hem neerzet?

Aantal vierkante meter

Het is van belang om van te voren te weten hoe groot het vertrek is waar je je luchtreiniger neer wilt zetten. Het ligt namelijk aan de capaciteit van de luchtreiniger of hij de lucht in de hele ruimte kan reinigen. Woon je in een klein appartement dan kun je voor een eenvoudige luchtreiniger gaan die een klein oppervlak reinigt. Deze zijn vaak ook voordeliger in aanschaf dan de exemplaren die een grotere reinigingscapaciteit hebben. Ook wanneer je hem in je slaapkamer wilt plaatsen kun je voor een model gaan die een wat kleiner vertrek reinigt. Tenzij je uiteraard een enorme masterbedroom hebt.

Geluidsniveau

Als je echt van je luchtreiniger wilt genieten dan is het wel zo fijn dat je niet het gevoel hebt naast Schiphol te wonen. Met andere woorden let op het aantal dB dat de luchtreiniger produceert. Alle luchtreinigers tot 43 dB worden als stil gezien. Boven de 49 dB is behoorlijk lawaaiig. Het ligt er uiteraard aan waar je hem neer wilt zetten en wanneer je hem gebruikt. Wanneer je de reiniger op je slaapkamer neerzet is het belangrijker dat hij stil is dan wanneer hij in de woonkamer staat. Sommige luchtreinigers beschikken over diverse standen. Het ligt er dus ook aan op welke stand je hem zet of het geluidsniveau te hoog is.

Extra functies

Ben je op zoek naar alleen een luchtreiniger of meer dan dat? Veel luchtfilters hebben namelijk meerdere functies. Super handig om twee apparaten in één te hebben. Scheelt toch weer ruimte. Voorbeelden van deze functies zijn een bevochtigingsfunctie, ontvochtigingsfunctie en verkoelingsfunctie. De bevochtigingsfunctie is ideaal wanneer je naast de lucht reinigen, de lucht wilt bevochtigen. Fijn wanneer je droge lucht hebt in huis. De ontvochtigingsfunctie doet het tegenovergestelde. Deze zorgt er juist voor dat er minder vocht in de lucht komt. Fijn wanneer je in een vochtig huis woont om schimmels te voorkomen. De verkoelingsfunctie spreekt voor zich. De lucht wordt naast gefilterd, ook gekoeld.

Design

Of je het design van je luchtreiniger van belang vindt hangt uiteraard helemaal af van jouw wensen. Als je een strak en modern interieur hebt dan zijn de luchtreinigers van Dyson een aanrader. Maar er zijn tal van andere merken die ook prachtige designs op de markt hebben gebracht. En dat is wel zo fijn wanneer je luchtreiniger in het oog komt te staan. Dit kan minder van belang zijn wanneer hij in een hoekje op je slaapkamer komt te staan. Het design kan de prijs van een luchtreiniger wel flink opschroeven. Ga voor jezelf dus na hoe belangrijk je dit vindt.

 

Beste Luchtreiniger Merken Overzicht

Dyson

Het merk Dyson is geboren uit frustratie. In 1974 was James Dyson het helemaal beu dat hij de zak van zijn stofzuiger niet goed kon legen. Toen dacht hij bij zichzelf: dat kan beter. Het Britse merk staat tegenwoordig vooral bekend om zijn stofzuigers. Maar net als in stofzuigers zit er in een luchtreiniger ook diverse filters. Met deze technologie zijn ze aan de slag gegaan om zich te ontwikkelen tot een expert op het gebied van luchtreinigers. Buiten de perfecte functionaliteit van hun producten, hebben ze ook nog eens een fantastisch design.

ProAirTech

ProAirTech mag niet ontbreken in ons lijstje beste luchtreinigingsmerken. Healthy Air International is de Nederlandse importeur van ProAirTech luchtreinigers. Hun missie is om iedere muffe en stoffige ruimte weer helemaal fris te maken. En dat lukt ze uitstekend. Doordat ze hun doel behalen zul je je gezonder, fitter en frisser voelen. Kortom: met een ProAirTech maak je geheid een goede keuze.

Philips

Philips is een Nederlands merk wat niet meer weg te denken is op de elektronicamarkt. Meer dan 120 jaar geleden bracht ze de gloeilamp op de markt. Sindsdien is het snel gegaan. Tegenwoordig opereren ze in meer dan 100 landen. Zowel voor de consument als op professioneel gebied bieden ze altijd de beste kwaliteit. Dit loopt uiteen van cardiologische zorg tot luchtreinigers. Uiteraard hebben ze op het gebied van verlichting ook niet stil gestaan. Met hun duurzame innovaties streven ze naar energiezuinige verlichtingsoplossingen.

 

Soorten Luchtreinigers en filters

Een luchtreiniger is een apparaat die zoveel mogelijk stofdeeltjes en andere schadelijke stoffen aan de lucht onttrekt. Zoals je wellicht in onze top 5 al op hebt gemerkt zijn er diverse soorten luchtreinigers. Maar wat houdt dit precies in? En wat is het verschil? Wij leggen het je uit. We richten ons hierbij met name op de verschillende type filters aangezien dit het verschil maakt voor je luchtreiniger.

Ionisatie

Het merendeel van de luchtreinigers werkt met ionisatie. We zullen je de ingewikkelde en saaie details besparen. Wel geven we een beeld van wat ionisatie inhoudt. Een ionisator brengt elektrische lading op (stof)deeltjes aan. Hierdoor worden de deeltjes aangetrokken waardoor ze niet meer zomaar overal rondzweven. Dit is de basis van veel luchtreinigers. Het grote voordeel van een ionisator is dat hij zelfs de allerkleinste deeltjes kan aantrekken. Denk aan bijvoorbeeld bacteriën. Er wordt echter gezegd dat het nadeel van een ionisator is dat ze een schadelijke mate van ozon produceren bij het onschadelijk maken van bacteriën en virussen.

HEPA filter

Een HEPA luchtreiniger bevat een HEPA filter. HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air. Dit is tegenwoordig een veelgehoorde term. Maar wat doet zo’n HEPA filter eigenlijk precies? Dit type filter is oorspronkelijk ontworpen voor de ruimtevaart. Het is een filter die maar liefst tussen de 85 en 99,9% van alle stofdeeltjes tegenhoudt. Hoe hoog dit percentage precies is hangt af van de filter.

Koolstoffilter

Van oudsher heeft actieve koolstof al een filterende werking. Zo wordt het ook gebruikt om vuil water mee te filteren. In sommige type luchtreinigers is een koolstoffilter gemonteerd. De koolstof zorgt ervoor dat nare geurtjes worden geabsobeerd. Ideaal dus wanneer je net hebt gekookt, gerookt of als je huisdieren hebt. Koolstoffilters worden veelal gecombineerd met HEPA filters voor een optimaal resultaat.

 

Laatste Luchtreiniger Trends 2019

Een luchtreiniger op zich zou je al een trend kunnen noemen. Er zijn steeds meer mensen met allergieën of hooikoorts. Daarnaast wordt onze lucht buiten er niet schoner op met alle uitlaatgassen.

Als je thuis komt na een lange werkdag heb je zeker geen zin meer om uit je luie stoel te komen. En dat hoeft ook niet meer. Tenminste niet om je luchtreiniger te bedienen. Er zijn tegenwoordig tal van luchtreinigers op de markt die je via je smartphone makkelijk en snel kunt bedienen. Je installeert simpelweg de bijbehorende app en klaar is Kees. Een voorbeeld van een voorloper op dit gebied is Dyson. Je kunt je luchtreiniger simpel op afstand instellen. Zo bepaal je zelf wanneer dit voor jou uitkomt. Naast dat je hem op afstand in kunt stellen kun je alle gegevens via de app monitoren. Zo kun je bijvoorbeeld zien of er veel of weinig pollen in de lucht zitten. Super handig dus om hem helemaal aan te passen op jouw situatie.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
beste condensdroger
Beste Condensdrogers van 2019 getest en geranked