2019 Beste Matras

Beste Matrassen van 2019 getest en geranked

We slapen gemiddeld zo’n een derde van ons leven. Dat betekent dat als je 90 jaar oud wordt, je ongeveer 30 jaar ervan hebt geslapen. Het hangt van vele factoren af of je een goede nachtrust kunt genieten. De een valt sneller en makkelijker in slaap dan de ander. Sommige mensen piekeren veel of liggen te woelen. Ook externe factoren zoals een ronkende partner, de komst van een baby en de buurman die harde muziek draait kunnen de nachtrust flink verstoren. En wat dacht je van een slecht matras? Een matras dat versleten is of niet is aangepast aan jouw lichaam kan van grote invloed zijn op jouw schoonheidsslaapje. Waar moet je precies op letten bij de aanschaf van een matras? Wij helpen je op weg!

 

2019’s Beste Matras Top 5

Mister Sandman – Premium Plus Tijk

Dit zeer comfortabele matras van Mister Sandman is gemaakt van koudschuim. Koudschuim biedt als voordeel dat het makkelijk ventileert en vocht doorlaat. Zoals de naam al zegt, het matras blijft koel. Fijn voor de ‘warme’ slaper dus. Daarnaast komt kuilvorming nagenoeg niet voor bij een koudschuimmatras. Het is een elastisch materiaal met een hoog corrigerend vermogen. De Mister Sandman Premium Plus Tijk heeft bovendien als voordeel dat hij omkeerbaar is voor de hardheid van het matras. Aan de ene kant heeft hij hardheid H2 en aan de andere kant H3. Je kunt dus zelf kiezen wat je prettiger vindt slapen.

Matrascenter – Apollo Bonell

De Apollo Bonell van Matrascenter is een binnenveringsmatras, wat inhoudt dat hij zeer goed ademt. Daarnaast heeft een binnenveringsmatras de eigenschap dat hij met je meebeweegt voor een ultiem comfort. Het is een medium – hard matras geschikt voor mensen tot ongeveer 90 kg. Als je overgevoelig bent of last hebt van allergieën is dit matras een zeer goede keuze. Hij is namelijk anti-allergisch. Daarnaast is deze Apollo Bonell CFK vrij. CFK staat voor chloorfluorkoolwaterstoffen. Zonder je verder lastig te vallen met saaie uitleg, het betekent simpelweg dat deze stoffen langzaam worden afgebroken. Zo heeft het geen schadelijke gevolgen voor het milieu of voor jezelf. Wel zo fijn.

TEMPUR Micro-Tech Hybrid 20

Deze TEMPUR Micro-Tech Hybrid 20 is een kwestie van genieten. Het matras is wat je van een matras verwacht. Zacht en comfortabel. Hij is 20 cm dik en gemaakt van pocketveren in combinatie met een laag Micro-Tech Hybrid schuim. De toplaag bestaat uit het unieke materiaal van TEMPUR. Het materiaal past zich aan aan jouw lichaam waardoor je verzekerd bent van een fijne nachtrust. Minder woelen en meer ondersteuning voor je lichaam. Door de zware kwaliteit van dit matras hoeft hij niet omgekeerd te worden. Bovendien kan je de matrashoes er makkelijk af ritsten om deze te wassen voor een optimale hygiëne.

Emma Matras

Met dit Emma Matras heb je gegarandeerd een fijne nachtrust. Hij bestaat uit 3 lagen: koudschuim, traagschuim en de toplaag Airgocell schuim en is puntelastisch. Dat wil zeggen dat je geen last meer krijgt van pijnlijke drukpunten in je lichaam. Door de flexibiliteit van het matras past hij zich aan aan jouw gewicht, vorm en lengte. Daardoor maakt het niet uit of je op je op je rug, zij of buik slaapt. Dit matras kan je maar liefst 100 dagen testen. Bevalt hij niet, dan wordt het matras gratis bij je afgehaald. Is er iets mis met het matras? Geen probleem. Je krijgt 10 jaar garantie.

Bedworld – Pocket Nasa

De Pocket Nasa is tevens een traagschuimmatras. Hij beschikt naast traagschuim over vele pocketveren om je hele lichaam goed te ondersteunen. Traagschuim heeft een drukverlagend effect waardoor je lichaam niet overbelast raakt wanneer je ligt of slaapt. De druk wordt verdeeld. Dit heeft een comfortverhogend effect en zorgt bovendien voor een betere bloedsomloop. In de tijk (omhulsel van het matras) is een Aegis Microbe Shield verwerkt. Zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën zorgt dit ‘schild’ ervoor dat bacteriën en huisstofmijt geen kans krijgen om zich te ontwikkelen. Met als groot voordeel dat nare geurtjes in je matras worden voorkomen.

 

Budget Tips Matras

Niet zo’n groot budget? Geen zorgen. Met deze budget tips kan je toch genieten van een goed matras.

Bedframe

Natuurlijk is een mooi bedframe leuk. Hier betaal je echter vaak ook voor. Vraag jezelf dus af wat je belangrijker vindt. Een mooi design bedframe en een kwalitatief lager en goedkoper matras of andersom? Wellicht ga je liever voor een eenvoudig bedframe met een kwalitatief beter matras. Scheelt toch weer! Ook kan je tweedehands vaak mooie en betaalbare bedframes vinden.

Koop via internet

Tsja, het is misschien niet zo netjes naar de beddenwinkels toe. Probeer een matras uit in de winkel en bestel hem online. Vaak is dit goedkoper. Zeker als je een bepaald merk matras en type matras in gedachten hebt. Ook kan je zoeken naar eventuele aanbiedingen en koopjes. Is de matras van jouw keuze alleen online te koop? Veel webshops bieden een bepaalde periode ‘proefslapen’ aan. Je kan het matras een tijdje uitproberen en als het niet bevalt mag hij gewoon terug. Meestal varieert deze proefperiode tussen de 30 en 100 dagen.

Extra’s

Is het daadwerkelijk nodig om extra’s aan te schaffen bij je matras? Denk aan een topmatras, bedbodem, kussen en dekbed. Dit brengt extra kosten met zich mee. Een topmatras kan extra comfort bieden maar is niet noodzakelijk. En het is nooit bewezen dat een bedbodem bijdraagt aan de kwaliteit van slapen op je matras.

Beste Budget Koop Matras 2019

Dit matras van Mister Sandman bevat 7 zones die ervoor zorgen dat je overal op je lichaam de juiste ondersteuning ervaart. Voor een leuke bedrag kan je toch genieten van het comfort van een koudschuimmatras. Hij is 15 cm dik en heeft een wasbare microvezel matrashoes. Ook deze Mister Sandman kan omgekeerd worden voor diverse hardheden.

 

Weet wat je weet voor je een Matras koopt

Er is een zee aan keuze als het om matrassen gaat. Waar moet je precies op letten wanneer je een matras aan wilt schaffen? Het ligt aan jouw situatie. Het is dus super persoonlijk. Slaap je alleen of samen? Hoeveel weeg je? In welke houding slaap je graag? Heb je het snel warm ‘s nachts? Heb je lichamelijke problemen? Slaap je liever op een hard of zacht matras? Ben je allergisch?

Materiaal

Om te beginnen zegt de prijs niets over de kwaliteit van een matras. Wel zijn bepaalde materialen duurder dan andere. Bijvoorbeeld latex en traagschuim. Laat je dus niet foppen door matras merken met een goed verhaal en extreme prijzen. Wel is het van belang dat je gaat voor een matras gemaakt van een materiaal dat bij jou past. Als je kiest voor een matras met pocketveren dan ben je gegarandeerd van een goede ventilatie. Wanneer je het snel warm hebt ‘s nachts dan biedt koudschuim een goede uitkomst. Een traagschuim matras vormt zich geheel naar jouw lichaam. Fijn dus als je lichamelijke problemen hebt en de druk wilt verdelen over je lichaam.

Gewicht en hardheid

Je gewicht is een belangrijk aandachtspunt voor het uitzoeken van een matras. Bij de productspecificaties kan je nagenoeg altijd vinden voor welk gewicht het matras geschikt is. De hardheid van het matras staat hiermee in verband. Hoe hoger de hardheid van het matras is, hoe meer gewicht hij kan hebben. Zeker van belang voor de juiste ondersteuning van je lichaam. Ga dus voor een hardheid die bij jou past. Uiteraard blijft het ook iets persoonlijks of je van een zacht of een hard matras houdt. Een hard matras voorkomt dat je er in wegzakt, bij een gemiddelde hardheid voel je nog wel wat tegendruk en bij een zacht matras zak je wat dieper weg. Deze laatste optie is met name fijn voor mensen met gevoelige gewrichten.

Type slaper

In welke houding slaap je het liefst? Ben je een zij- rug- of buikslaper? Kies het juiste matras en voorkom dat je last krijgt van lichamelijke klachten. Zo kan je ‘s ochtends fris en fruitig opstaan. Als je een zijslaper bent zorg er dan voor dat je een matras kiest dat zacht genoeg is. Zo zakken je schouders en heupen diep genoeg het matras in om je ruggegraat in een rechte lijn te laten lopen. Wanneer je het liefst lekker weg dommelt wanneer je op je rug ligt dan wil je ervoor zorgen dat je ruggegraat zijn natuurlijke vorm behoud. Het matras is dan idealiter niet te hard en niet te zacht. Ten slotte zijn er de buikslapers. Deze zijn echter zeldzaam. Zo’n 5% van de bevolking geeft zijn voorkeur hieraan. Maar goed ook want dit is de meest ongezonde slaaphouding. Zeker in combinatie met een slecht matras zorgt deze houding voor rugpijn of de vorming van een holle rug. Een hard matras is het meest geschikt voor een buikslaper.

Extra’s

Dan zijn er nog de extra’s. Het is persoonlijk hoe belangrijk je dit vindt. Bijvoorbeeld of je een proefperiode op je nieuwe matras wilt slapen. Daarnaast zijn sommige matrassen anti-allergisch. Dit is dus alleen van belang wanneer je last hebt van allergieën. Veel matrassen beschikken over een afneembare tijk zodat je deze kunt wassen. Echter, daar betaal je ook voor.

Kortom: stem de keuze van je matras af op jouw lichaam en wensen!

 

Beste Matras Merken Overzicht

TEMPUR

TEMPUR is maar wat trots dat zij hebben voortgeborduurd op een materiaal dat NASA heeft ontwikkeld. Namelijk traagschuim. NASA noemde het materiaal ‘temper foam’. Het werd op grote schaal gebruikt in onder andere vliegtuigstoelen en rolstoelen. Onder de naam Tempur-Pedic groeide het concern uit tot een wereldwijde marktleider op het gebied van traagschuim matrassen. Tot op de dag van vandaag is TEMPUR dan ook niet meer weg te denken als speler op de matrassenmarkt.

Pullman

Al in 1858 werd de basis gelegd voor dit bedrijf. Wel op een andere manier dan je zou verwachten. Pullman begon namelijk als producten van treinstellen. Maar dan wel treinstellen waarin je kon slapen. Deze waren zo gebouwd dat je er tijdens lange reizen comfortabel in kon slapen. Zelfs als de treinstellen schudden. In 1868 werden de typische bedveren van Pullman ontwikkeld. Simpel gezegd zijn dit veren met kleinere veren binnen in. Deze techniek gebruiken ze vandaag de dag nog steeds voor hun matrassen.

Kuperus

Kuperus is opgericht in 1905 te Almelo. Ze passen hun matrassen en bedden aan op de wensen van de klant. En dat zijn niet de minste. Ze mogen de koninklijke familie namelijk tot hun klantenbestand rekenen. Heel veel meer woorden hoeven we dus niet vuil te maken aan de kwaliteit die dit Twentse merk levert.

 

Soorten Matrassen: welke matrassen zijn er?

De keuze is reuze. Welk soort matras past bij jou? Vind het uit en lees hieronder welke soorten matrassen er op de markt te krijgen zijn.

Koudschuimmatras

Koudschuim wordt ook wel HR-schuim genoemd. HR staat voor High Resilience-schuim, oftewel hoge veerkrachtigheidsschuim. Door de open celstructuur die in deze matrassen wordt gebruikt, blijft het matras koel. In de kwaliteit van koudschuim kan veel verschil zitten. Hoe weet je of je een kwalitatief goed matras aanschaft? De HR of SG waarde heeft hiermee te maken. Hoe hoger deze is, hoe hoger de kwaliteit van het matras. Daarnaast hoort er polyol in een koudschuimmatras te zitten.

Traagschuimmatras

Bij warmte wordt traagschuim zacht. Zodra je erop ligt en het matras wordt verwarmd, dan vormt het zich geheel naar je lichaam. Zo heb je minder last van drukpunten. Daarnaast bevordert het de bloedsomloop. Ideaal dus voor zijslapers en mensen met lichamelijke problemen. Zoals we eerder al noemden werd traagschuim ontwikkeld door NASA.

Binnenveringsmatras

Een binnenveringsmatras, ook wel Bonell matras, is een ouderwets type matras waar je oma waarschijnlijk nog op slaapt. Binnenin zitten veren gemaakt van staaldraad. Deze veren zijn met elkaar verbonden. Niet echt ideaal voor je lichaam dus want alle veren bewegen mee wanneer je je omdraait op het matras. Een binnenveringsmatras biedt dus geen optimale ondersteuning. De voordelen zijn dat dit type matras goed ventileert en een lange levensduur heeft.

Pocketverenmatras

Een pocketverenmatras bevat ook veren, net als een binnenveringsmatras. Het grote verschil is dat alle veren apart van elkaar verpakt zijn. Dit voorkomt dat de veren aan elkaar ‘haken’. De ondersteuning is beter dan bij een binnenveringsmatras maar zeker niet te vergelijken met het comfort en de ondersteuning van een traag- of koudschuimmatras.

Latexmatras

Latexmatrassen zijn van rubber, latex gemaakt. Nu heeft rubber het voordeel elastisch en flexibel te zijn. Door de rekbaarheid van het materiaal kan een latexmatras echter geen ideale ondersteuning voor het hele lichaam bieden. Daarnaast neemt latex geen vocht op of laat het vocht door. Hierdoor wordt dit type matras snel te warm en erg hygiënisch is het ook niet.

Watermatras

Ten slotte is er het watermatras. Je slaapt op water. Wat comfort betreft ideaal. Je kan het matras instellen op temperatuur en hardheid. Ook erg hygienisch omdat je nooit meer last zal hebben van huisstofmijt, stof of zweet in je matras. Er zijn ook nadelen. Denk aan hoge onderhoudskosten en lekken van het matras.

 

De Laatste Trends voor Matrassen

Er zijn tegenwoordig al apps op de markt die je slaappatroon in kaart brengen. Sleepsense gaat nog een stapje verder. Hetzelfde concept maar dan in connectie met je matras. Een smart matras dus! Je kan zo nóg nauwkeuriger bijhouden hoe je slaapt. En daarop je slaapwensen aanpassen. De Sleepsense app werkt alleen in combinatie met een Sleepsense matras. Naast dat je informatie krijgt over hoe lang je slaapt, hoe laat je in slaap viel en wat je hartslag was, kan je het matras via je smartphone instellen. De mogelijke opties zijn onder andere het instellen van de hardheid van het matras. Iedere ochtend krijg je via de Sleepsense app een score voor je slaapkwaliteit van die nacht. Zo kan je het matras aanpassen op wat voor jou de ideale hardheid is en je slaapcomfort verbeteren. Als kers op de taart beschikt de app over een massage functie. Als je deze aanzet, kan je na een lange dag genieten van een massage van je eigen matras. Wat wil je nog meer? Wij zijn om…

 

 

 

 

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
Gemiddeld Netto Pensioen per maand in Nederland 2019