beste mobiele airco

Beste Airco’s van 2019 (mobiel en split) getest en geranked

Heb jij ook ieder jaar weer de discussie met je partner? Wel of geen airco aanschaffen? Niets is zo wispelturig als het Nederlandse weer. Het is dan ook al vele zomers de vraag of een airco loont. Wanneer we maar een paar weken warm weer hebben is het antwoord negatief. Echter, het klimaat verandert. En het is een feit dat de zomers de afgelopen jaren heter worden en ook voor een langere periode aaneengesloten. Een ventilator zorgt dan amper nog voor verkoeling. Overdag vervelend, maar ook zeker ‘s nachts wanneer je weer ligt te zweten in die hitte en niet in slaap kunt komen. Ons advies: maak je leven een stukje aangenamer en ga voor een airco!

 

Beste Airco Top 5

Daitsu APD-12HK2

Met deze Daitsu APD-12HK2 wil je nooit meer leven zonder airco. Omdat het een mobiele airco is kun je hem verplaatsen naar de ruimte die jij wenst. En wat te denken als je gaat verhuizen? Je neemt hem gewoon mee! Hij beschikt over 3 standen, namelijk: koelen, ontvochtigen en ventileren. Je past hem dus aan op jouw omstandigheden. De Daitsu APD-12HK2 is geschikt voor een ruimte tot 40 vierkante meter en werkt met een afstandsbediening. Je hoeft dus niet je luie stoel of je bed uit. Bovendien heeft hij een energielabel A+ wat dit een zuinige airco maakt.

Mitsubishi SRK/SRC 20 ZS-W 2KW

De Mitsubishi SRK/SRC 20 ZS-W 2KW is een split airco. Dit houdt in dat hij ‘gesplit’ is en bestaat uit 2 delen. De binnenunit en de buitenunit. Het ideale van deze Mitsubishi SRK is dat hij weinig ruimte in beslag neemt omdat hij op de wand wordt gemonteerd. Dit moet overigens door een erkend monteur gebeuren. De Mitubishi SRK is het meest verkochte model wereldwijd. Onze benederering is dat dit niet voor niets zo is. Hij heeft een energielabel A+++ en is daarmee zeer zuinig voor een airco. Scheelt toch weer op de energierekening!

Mitsubishi MSZ-SF25VE3

Deze Mitsubishi MSZ-SF25VE3 is een zogenaamde monoblock airco. Simpel gezegd is het een airco zonder buitenunit. Je hoeft dus niet tegen zo’n lelijke kast aan te kijken aan de buitenkant van je huis. Tijdens de warme zomerse dagen zal hij zeker geen overbodige luxe zijn! Ook deze Mitsubishi wordt aan de wand geplaatst zodat hij geen nuttige ruimte in beslag neemt. Omdat je op die warme dag echt geen zin hebt om van de bank te komen, zit er een afstandsbediening bij deze airco. Wel zo fijn. Hij heeft een energielabel A+ wat in de zuinige categorie airco’s valt.

Whirlpool PACW12CO

Door de HEPA-filter van deze Whirlpool PACW12CO wordt de lucht in je huis gezuiverd. Stuifmeel en stofdeeltjes worden moeiteloos verleden tijd. Ideaal wanneer je overgevoelig of allergisch bent. Hij is voorzien van een temperatuurmeter zodat de werking van deze airco altijd wordt aangepast op de temperatuur in jouw huis. In tegenstelling tot veel airco’s blaast hij de lucht omhoog voor een sneller effect van de luchtstroom. Met keuze uit 3 standen om te koelen kan je bepalen wat je prettig vindt voor het klimaat in jouw huis.

Silk Air

De Silk Air is wat je van een airco verwacht en meer. Werk je veel thuis en wil je je werkkamer heerlijk koel houden? De meeste airco’s maken veel geluid. Deze Silk Air echter niet. Dankzij het SUBNoise-system is hij stil zodat je lekker rustig kunt werken. Ook wanneer je hem gebruikt als je slaapt, is dit ideaal. Hij beschikt over een timer zodat jij bepaalt wanneer jouw kamer koel is. De Silk Air is gekeurd naar de meest recente EU-richtlijnen en daardoor een van de meest milieuvriendelijke airco’s die er op de markt zijn. Laten we eerlijk zijn. Het oog wil ook wat. Wil je niet tegen een groot lelijk wit apparaat aan kijken? Bestel hem in het zwart!

 

Beste Airco Budget Tips

Dat een airco vaak niet goedkoop is, is een feit. Echter, er zijn genoeg modellen op de markt die wel betaalbaar zijn. En wat kun je verder doen om te besparen op een airco? Wij geven je graag wat tips.

Investeer in een goede airco

Zoals gezegd, de aanschaf van een goede airco kost wat. Maar dan heb je ook wat. Een airo is een energieslurpend apparaat. Tenzij je gaat voor een exemplaar met een energielabel vanaf A+. A+++ is het beste energielabel en deze airco zal het minst verbruiken. Kortom, duurder in de aanschaf maar zuiniger in gebruik.

Zet de airco aan wanneer het nodig is

Tuurlijk is het fijn om de airco dag en nacht aan te hebben staan wanneer het een warme zomer is. Maar dit verbruikt ook veel energie. In de ochtend is het vaak nog niet zo warm. Ook ‘s avonds en ‘s nachts koelt het af. Vraag je dus af of je echt de hele dag de airco nodig hebt. Er zijn voldoende andere manieren om toch wat verkoeling te krijgen. Bijvoorbeeld door simpelweg een raam open te zetten of een koude douche te nemen.

Beste Budget Keuze

Onze beste budget keuze is de Tristar AC-5477. Voor een zacht prijsje kun je toch genieten van alle gemakken die een airco biedt. Naast een airco is deze Tristar ook een ventilator en luchtontvochtiger. Waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf is dat hij minder stil is ten opzichte van andere airco’s. Daarnaast heeft hij niet de capaciteit om grote of slecht geïsoleerde woonruimtes te koelen.

 

Weet wat je weet voor je een Airco koopt

Waar let je op bij de aanschaf van een airco? Het hangt helemaal af van jouw persoonlijke situatie. Hoe groot is je woonoppervlak? Is je huis goed geïsoleerd? In welke ruimte wil je de airco gebruiken? Wil je alleen een airco of ook een luchtontvochtiger of ventilator? Stoor je je snel aan geluid? Wat is je budget? Ga je hem veel gebruiken of af en toe? Hoeveel ruimte heb je voor de airco? Ben je van de laatste snufjes en wil je een smart airco? Het is niet makkelijk om een keuze te maken aangezien het aanbod enorm is. Daarom helpen wij je een handje op weg.

Woonoppervlak en isolatie

Hoe groot het oppervlak van de kamer is die je wilt koelen, is belangrijk bij de aanschaf van een airco. Deze heeft namelijk een bepaalde capaciteit wat vierkante meters betreft. Dit in combinatie met de isolatie van je huis. Wanneer het gaat om een groot, slecht geïsoleerde ruimte zal je veel meer capaciteit nodig hebben dan bij een kleine goed geïsoleerde ruimte. Vaak staat er in de omschrijving van een airco bij wat de maximale oppervlakte is bij welke kwaliteit van isolatie. Wel zo handig.

Geluidsniveau

Of je het geluidsniveau van belang vindt, is erg persoonlijk. Waar de een zich al bij zachte leefgeluidjes stoort, deert het de ander nog niet eens wanneer het klinkt of hij bij een concert van Rammstein aanwezig is. Daarnaast hangt het er van af waar de airco komt te staan of hangen. Wanneer een airco veel geluid maakt terwijl jij lekker wilt slapen is dat niet ideaal. In dat geval wil je voor een stiller exemplaar gaan. Veel airco’s beschikken over een slaapstand. De airco is dan extra stil. Een stille airco is tevens aan te raden wanneer je bijvoorbeeld veel thuis werkt en je je wilt concentreren op je werk. Dan wil je niet het gevoel hebben naast een wervelwind te zitten.

Type airco

Op de type airco’s die op de markt zijn gaan we straks specifieker in. Het is van belang je af te vragen welk type het best bij jou past. Dit heeft ermee te maken of je de airco in 1 ruimte wilt gebruiken of dit regelmatig wilt wisselen. In dit laatste geval is een mobiele airco de uitkomst. Het nadeel van een mobiele airco is dat hij veel ruimte in beslag neemt ten opzichte van een split unit airco. Heb je niet veel ruimte? Dan biedt een split unit airco uitkomst.

Extra opties

Dan zijn er nog de extra opties. Het is de vraag of je deze ook echt gaat gebruiken of echt nodig hebt. Handig om te weten want je betaalt er vaak extra voor. Zo zijn er airco’s die extra stil, energiezuinig of smart zijn. De extra stille airco is ideaal wanneer je hem in je slaapkamer wilt plaatsen. De energiezuinige is goed voor je portemonnee én het milieu. Twee vliegen in één klap dus! Ten slotte kun je de luxere airco’s bedienen met een app op je smartphone in plaats van een afstandsbediening. Super handig dus.

 

Beste Airco Merken Overzicht

Mitsubishi

Al in 1870 werd dit ijzersterke Japanse merk opgericht. Uiteraard staat Mitsubishi het meest bekend om zijn auto’s. Met Aziatische merken ga je sowieso niet snel de mist in. Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid en kwaliteit. Zo ook Mitsubishi. Inmiddels heeft het bedrijf zich in veel meer producten dan alleen auto’s gespecialiseerd. De airco SRK die in onze top 5 staat, is het meest verkochte model airco ter wereld.

De’Longhi

De’Longhi is begin 1900 begonnen als werkplaats voor industriële onderdelen. De’Longhi staat nu voornamelijk bekend om zijn espressomachine, ijsmaker en uiteraard airco’s. Mobiele airco’s welteverstaan. Uit de specilaliteiten van dit bedrijf valt al op te maken van welke origine het is. Er is namelijk geen betere espresso en ijs op de wereld dan in Italië. En de Italianen kennen zeker hete zomers dus ook op de airco’s van De’Longhi zijn wij wel gerust.

Sharp

Sharp staat voor innovatie en creativiteit. Door steeds op zoek te zijn naar de beste kwaliteit en de ontwikkeling hiervan, doet Sharp er alles aan om jouw leven een stukje makkelijker te maken. Ze hebben als prioriteit om hun producten zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Door de ruime keuze van hun producten vind je altijd iets wat aan je wensen voldoet.

 

Soorten Airco’s

Een airco, ook wel klimaatregelaar, luchtregelaar of comfortkoeler genoemd. Een airco heeft als hoofddoel om lucht te koelen. Simpel gezegd wordt er vocht verdampt waardoor de airco de lucht kan koelen. We zullen je verder niet lastig vallen met de technische details. Er zijn diverse types airco’s op de markt. Welke past bij jou? Wij vertellen je meer.

Mobiele airco

Ieder type airco heeft zijn voor- en nadelen. Een mobiele airco is vaak makkelijk te verplaatsen door middel van wieltjes. Je hoeft hem dus niet door een installateur of zelf te monteren. Daarnaast kun je hem naar een andere ruimte verplaatsen. Zo hoef je niet meerdere airco’s aan te schaffen. Vaak is een mobiele airco goedkoper in aanschaf ten opzichte van een ander type airco. De warme lucht raakt hij kwijt door een slang naar buiten. Het nadeel van een mobiele airco is dat hij veel ruimte in beslag neemt, een laag koelvermogen heeft en bovendien relatief veel geluid maakt.

Split unit airco

De split unit airco is waarschijnlijk het meest bekende type airco. Hij bestaat uit een binnenunit, die dus binnen komt te hangen en een buitenunit, de kast die buiten komt te hangen. In warme landen zal je voornamelijk de split unit airco aantreffen. Dat is niet voor niets. Een split unit airco heeft namelijk vele voordelen. Hij is relatief stil. De onderdelen die veel geluid maken bevinden zich in de buitenunit. Daar heb je dus lekker geen last van. En uiteraard is het een groot voordeel dat hij weinig ruimte in beslag neemt omdat hij op de wand wordt gemonteerd. Het monteren is als nadeel te noemen. Dit moet vaak door een erkende monteur gebeuren.

Monoblock airco

Ten slotte is er de monoblock airco. Dit is eigenlijk hetzelfde als een split unit airco alleen heeft hij geen buitenunit. Of beter gezegd, de monoblock airco heeft een binnen- en buitenunit in één. Dit staat uiteraard wel een stukje mooier dan wanneer je aan de buitenkant van je huis een kast hebt hangen.

 

De Laatste Trends voor Airco’s

Het lijkt wel of er tegenwoordig voor ieder technisch apparaat een smart uitvoering bestaat. Zo ook voor de airco! De meeste airco’s werken met een afstandsbediening. Maar tegenwoordig zijn er ook airco’s die te bedienen zijn met een app via je smartphone. Een voorbeeld hiervan is de airco van Innova. Met de Inovapp kan je deze airco moeiteloos bedienen via je smartphone. Zo is de temperatuur op afstand bedienbaar. Super praktisch wanneer je op de terugweg bent van een lange, warme werkdag en je wilt thuiskomen in een koel huis. Met 1 druk op de knop is het voor elkaar. Daarnaast zit er een timer op de app zodat je precies in kunt stellen wanneer je de airco aan wilt zetten. Dit is ideaal wanneer jij het type bent dat in alle drukte vergeet om na die lange werkdag de airco vast aan te zetten.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
beste zonnepanelen van 2019 getest
Beste Zonnepanelen van 2019 getest en geranked