stille ventilator

Beste Stille Ventilators van 2019 getest en geranked

De mussen vallen dood van het dak. Je hoeft maar op social media te kijken en je wordt doodgegooid met mensen die aan het strand liggen, een selfie maken met een cocktail of op een terrasje zitten. Maar wat als je gewoon heerlijk wilt bankhangen met de gordijnen dicht? En dat je er helemaal niet op zit te wachten om weg te gaan? Lekker een Netflix serietje bingen of die laatste klusjes in huis even afmaken. Wij begrijpen je helemaal. Maar het is wel zo fijn als je hier een beetje verkoeling bij hebt. Een ventilator biedt de perfecte uitkomst. Een stille ventilator welteverstaan want je wilt alles op tv nog wel een beetje kunnen volgen. Wij hebben de beste stille ventilatoren voor je op een rijtje gezet.

 

2019’s Beste Stille Ventilator Top 5

Boneco Airshower F120 – Statiefventilator

Met stipt op nummer 1 staat de Boneco Airshower F120 statiefventilator. Wanneer je hem ziet weet je wel waarom. Dit is nog eens wat anders dan het klassieke model ventilator. En laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat. Door zijn strakke, moderne en asymmetrische design is het een ware blikvanger voor in huis. En deze ventilator waait niet ordinair. Nee, hij geeft je een ‘Air Shower’. En wat is er nu fijner dan een air shower op een bloedhete dag? En met minder dan 35 dB is hij uiteraard stil. Ideaal voor op je thuiskantoor of slaapkamer. Kortom: wij zijn een groot fan.

Relaxwonen – Prem-I-Air

De Prem-I-Air is een ware must als je een stille ventilator zoekt. Hij zal ideaal in je woonkamer, werkkamer of slaapkamer passen. Doordat hij op een standaard staat kun je hem makkelijk overal neerzetten. Bovendien kun je de hoogte en stand zo instellen dat hij precies waait waar je wilt. Met de geluidsarme motor zal hij je niet lastigvallen wanneer je tv kijkt of lekker rustig wilt slapen. Deze Prem-I-Air beschikt over 3 standen. Als het niet al te warm is voorziet hij je van een bescheiden briesje. En wanneer het niet meer uit te houden is kun je ook op hem rekenen voor het echte werk.

Boneco Airshower F210 – Ventilator

We konden het niet laten. Deze Airshower F210 stille ventilator is het tweede model van Boneco in onze top 5. Naast dat hij super praktisch is, is deze stille vloerventilator een lust voor het oog. Hij beschikt over een 270 graden draaibare luchtstroom zodat hij iedere ruimte moeiteloos en op een efficiënte manier koelt. Het ventilatorblad heeft een aerodynamische vormgeving waardoor er meer lucht sneller wordt verplaatst ten opzichte van standaard ventilatoren. Hierdoor bespaar je op je energierekening. Naast dat deze Boneco een sieraad voor je huis is, is hij dus ook nog eens heel functioneel!

Duux Whisper Flex Ventilator

De naam zegt het al. Deze Duux Whisper Flex Ventilator is niet luider dan gefluister. Je kunt hem ombouwen tot het model dat jij wilt. Een echte alleskunner dus! En ook bij deze stille ventilator mag het gezegd worden, het design is prachtig. Maar wat hem toch echt wel uniek maakt is dat hij oplaadbaar is. Wanneer hij opgeladen is klik je hem van de accu en kun je hem overal mee naartoe nemen. Bijvoorbeeld naar je slaapkamer of als je buiten in de zon een boek zit te lezen. Hij blaast zowel horizontaal als verticaal waardoor je hem precies aan kunt passen aan jouw wensen. Op de laagste stand produceert deze waaier maar 13 dB!

Progenion – Ventilator Luchtreiniger met HEPA

Deze torenventilator van Progenion is niet alleen een ventilator maar ook een luchtreiniger. Door de HEPA luchtfilter worden stofdeeltjes uit de lucht gefilterd. Ideaal dus voor mensen met een stofallergie. Of wanneer je sowieso om je gezondheid geeft. Ook is het gebruik van een HEPA filter aan te raden wanneer je huisdieren hebt. Hoe gek je ook op je trouwe viervoeter bent, dat het niet altijd even hygienisch is om een dier in huis te hebben staat voorop. Met deze Progenion hoef je je daar in ieder geval geen zorgen meer om te maken. Zijn gemiddelde geluidsniveau is 30 dB waardoor je nog prima een gesprek kunt voeren wanneer je hem gebruikt.

 

Beste Stille Ventilator Budget Tips

De aanschaf van een goede stille ventilator kan flink in de papieren lopen. Maar hoe kun je toch genieten van verkoeling? Wij geven je een aantal tips waardoor je niet de hoofdprijs betaalt.

Gebruik een waaier

Het lijkt wellicht een te simpele oplossing maar op de momenten dat je het echt warm hebt gebruik dan een waaier. Je kunt jezelf koelte toe wuiven. Bovendien is dit nog stiller dan een stille ventilator.

Koel op andere manieren af

Er zijn natuurlijk nog tal van andere manieren om af te koelen in plaats van een ventilator te gebruiken. Neem een duik in het zwembad of een natuurplas. ‘s Nachts kan het ook goed helpen om het raam open te zetten. Ook een nat washandje kan voor verkoeling zorgen.

Investeer in een goede ventilator

Wil je toch echt een ventilator aanschaffen? Je kunt uiteraard voor een goedkoop model gaan. Goedkoop in aanschaf maar deze zijn vaak duur in gebruik. Investeer dus in een goede ventilator. Deze zijn energiezuiniger. Bovendien maken veel ventilators gebruik van een speciale techniek waardoor de lucht efficiënt wordt verplaats. Ook dit kan enorm schelen op je energierekening. In dit geval geldt vaak: goedkoop is duurkoop.

Beste Stille Ventilator Budget Keuze

Heb je niet zo’n groot budget? Onze beste budget keuze is de Maxx stille ventilator. Een eenvoudige statiefventilator die doet wat hij moet doen. Met 20 dB zal je hem nauwelijks opmerken. Wel zo fijn voor een rustige nacht.

 

Weet wat je weet voor je een Stille Ventilator koopt

Ventilators zijn er in allerlei soorten en maten. Maar wat is nu echt van belang? Dit wil je wel graag weten voor je een ventilator aanschaft. Nou, het hangt helemaal af van jouw situatie en persoonlijke wensen. Dat je op zoek bent naar een stille ventilator is al duidelijk. Waar wil je de ventilator gebruiken? Wil je hem regelmatig verplaatsen? Hoe belangrijk vind je design? Wat is je budget?

Geluidsniveau

We begrijpen heel goed dat je niet in bed wilt liggen met het geluid van een orkaan naast je. Daarom kies je voor een stille ventilator. Let er bij de aanschaf dus op dat het aantal dB niet hoger dan 40 is. Dit wordt gezien als een stille ventilator.

Type ventilator

Er zijn tal van type ventilators op de markt. We gaan later verder in op welke types er zijn. Het is handig van de voren te bedenken waar je de ventilator neer wilt zetten. Als je deze in de hoek van je slaapkamer neerzet en je wilt ‘s nachts verkoeling dan heeft het niet zoveel zin om een tafelmodel aan te schaffen. Een statiefventilator biedt in dit geval uitkomst. Wil je juist tijdens het eten verkoeling? Dan is een tafelmodel ideaal.

Standen

Van 1 stand tot wel 26 diverse standen en alles wat daar tussenin zit. Als je de ventilator niet zo vaak gebruikt kun je voor een eenvoudig exemplaar met 1 tot 3 standen gaan. Heb je het echter snel warm en wil je ook een ventilator gebruiken wanneer het wat koeler is? Dan zijn meerdere standen aan te raden. Zo kun je de blaasstand precies aanpassen op de klimaatsituatie. Ook zijn er ventilators die een natuurlijke situatie nabootsen. Door de blaasstand automatisch af te wisselen, lijkt het net of je buiten ergens op terras zit en je een natuurlijk briesje voelt.

Extra opties

Tegenwoordig zijn er ventilatoren op de markt die 360 graden draaien of die je zowel horizontaal als verticaal af kunt stellen. Dit zijn enkele voorbeelden van extra opties die een ventilator kan hebben. Het is de vraag of je dit ook daadwerkelijk nodig hebt. Het kan ideaal zijn maar als je het niet gebruikt is het zonde om voor te betalen.

Design

Over smaak valt niet te twisten. Toch zijn er ventilators die extra prijzig zijn vanwege hun design. Het is maar de vraag of je dit ervoor over hebt. Vraag jezelf af waar je de ventilator neer wilt zetten. Als hij midden in de woonkamer komt te staan en je gaat hem veel gebruiken, is het wellicht geen slecht idee om iets te kiezen wat bij de interieur past. Ook kun je voor een ware blikvanger gaan. Je hoeft je dan niet te storen aan een groot lelijk wit ding wat veel lawaai maakt. Een stil model met een mooi design kan zelfs een waar sieraad voor je huis zijn.

 

Beste Stille Ventilator Merken Overzicht

Boneco

Als je aan Zwitserland denkt, denk je aan frisse berglucht en het natuurschoon. Met de aanschaf van een Boneco ventilator haal je dit voor zover mogelijk in huis. Door Zwitserse precisie hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit van dit merk. Hun producten zijn onder te verdelen in 3 types. Namelijk de purifiers die de lucht schoonmaken, de humidifiers die de lucht bevochtigen en tenslotte de hybrid die de lucht reinigt en bevochtigt. Het minimalistische Zwitserse design van hun producten past bovendien in ieder huishouden.

Duux

Dit Nederlandse merk dient de ventilator markt al meer dan 20 jaar. De naam Duux is een combinatie van de woorden Dutch en Luxury. Inmiddels zijn hun producten in meer dan 30 landen te koop. Ze zijn gespecialiseerd in alles wat met lucht te maken heeft met als doel de luchtkwaliteit te verbeteren. Een van hun bekende producten is de whisper fan. Een extra stille ventilator met veel kracht. Het is dan ook niet voor niets dat onze stille ventilator top 5 een whisper fan van Duux bevat. Duux heeft innovatie en de ontwikkeling van hun bestaande producten hoog in het vaandel staan waardoor je de beste kwaliteit kunt verwachten.

 

Soorten Ventilatoren

Er zijn tal van soorten ventilatoren op de markt. Wij hebben de stille ventilator in het zonnetje gezet. Maar wat is eigenlijk een stille ventilator? En welke soorten zijn er nog meer?

Een ventilator is een apparaat dat ervoor zorgt dat lucht in beweging wordt gebracht. Ventilatoren met een geluidsniveau tot 40 dB worden als stil als stil gezien. Alles met een dB tussen de 40 tot 60 heeft een gemiddeld geluidsniveau en boven de 60 dB moet je je afvragen waar je hem neer gaat zetten en hoeveel last je hebt van het lawaai.

Tafelventilator

Dit type ventilator is ideaal wanneer je zit te eten en je wenst een lekker briesje. Of als je in je thuiskantoor aan het werk bent en je ondanks de warmte volledig wilt concentreren. Door het kleine formaat verplaats je hem makkelijk naar een andere ruimte.

Plafondventilator

Zoals de naam al zegt hangt deze ventilator aan het plafond. Het grote voordeel van de plafondventilator is dat hij een groot oppervlak kan koelen. Bovendien neemt hij geen bruikbare ruimte in beslag en verplaatst hij lucht gelijkmatig. Het nadeel is dat hij vaak op een plek geplaatst moet worden waar normaal een lamp hangt. De simpele oplossing is een combinatie van een plafondventilator en lamp.

Torenventilator

Een torenventilator is zo’n langwerpige ventilator die over de hele lengte lucht blaast. Dit is dan ook gelijk het voordeel van dit type ventilator.

Statiefventilator

Eigenlijk is deze ventilator hetzelfde als een tafelventilator. Het verschil is dat hij op een statief of standaard staat waardoor je hem neer kunt zetten waar je maar wilt. Vaak is de hoogte in te stellen waardoor je hem altijd naar jouw wensen aan kunt passen.

Ventilator zonder bladen

Iedereen kent het klassieke type ventilator met bladen wel. Maar tegenwoordig zijn er ook luxe ventilatoren zonder bladen te vinden. Deze strak vormgegeven en moderne exemplaren zullen niet misstaan in je interieur.

 

Laatste Stille Ventilator Trends van 2019

Steeds vaker werken we vanuit huis en stellen we hoge eisen aan de kwaliteit van producten die we kopen. Zo ook aan stille ventilators. Een goed voorbeeld van zo’n stille ventilator is de Whisper Fan van Duux. Dit waai wonder staat niet voor niets in onze top 5. De ventilators van deze lijn onderscheiden zich van andere ventilatoren. Zo beschikken ze over maar liefst 26 blaasstanden. Waaronder een stand die een natuurlijke bries nabootst door van blaassterkte te wisselen. Bovendien beschikt hij over een timer waardoor je zelf bepaalt hoelang je hem aan wilt laten staan. Ideaal voor op je thuiskantoor. Wat zeker niet mag ontbreken in de laatste trends is de bediening van je nieuwe ventilator via je smartphone. Je installeert simpelweg de app op je telefoon en je hoeft je luie stoel niet meer uit. Kortom: het gemak dient de mens gaat in deze zeker op.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
Nederland heeft hoogste percentage huishoudens met hypotheek in de EU