2019 Beste Stofzuiger Test

Beste Stofzuigers van 2019 getest en geranked

Stofzuigen staat vaak niet bovenaan het lijstje van favoriete klusjes. Des te fijner wanneer het weer achter de rug is. Het grote voordeel is dat je weer een lekker schoon huis hebt. Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd, wordt er wel eens gezegd. Daarnaast ben je lichamelijk actief als je stofzuigt. Je blijft er dus lekker fit bij! Maar nu komt het. Je zoekt om welke reden ook een nieuwe stofzuiger. Waar moet je beginnen? Er zijn zo veel soorten, types, merken. Wij hebben de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet. Zodat je meer tijd overhoudt om te stofzuigen.

2019’s Beste Stofzuiger Top 5

Wij hebben de beste stofzuigers van 2019 voor je op een rijtje gezet.

Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

De naam zegt het al. De nummer 1 in onze top 5 is een echte diamant. De Porsche onder de stofzuigers. Deze Miele heeft een sterke zuigkracht op met name harde vloeren. Ideaal voor je parket, laminaat of tegels. Hij heeft een snoerlengte van 8,5 meter en vangt vuil en stof op in een zak. Dankzij het AirClean+ filtersysteem dat uit 12 lagen bestaat, wordt 99,9% van de stofdeeltjes gefilterd. Erg hygiënisch dus en handig wanneer je overgevoelig bent of een allergie hebt voor stof. Daarnaast beschikt deze Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine over een Silence System. Dit houdt in dat hij een stille motor heeft met extra isolatie.

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine

Miele heeft er met dit exemplaar rekening mee gehouden dat je pluizige viervoeter nogal eens wat haar of geur achter kan laten in je huis. Vanwege de Active Airclean filter worden alle geurtjes gefilterd tot frisse en schone lucht. De meegeleverde turboborstel verwijdert alle pluisjes en haren in een handomdraai. Ook deze Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine beschikt over een stofzak. Met een vermogen van 1200 watt beschikt hij over meer dan het dubbele vermogen ten opzichte van zijn bovenstaande zusje. Je hoeft 1 plek dus niet meer meerdere malen te stofzuigen. Daarnaast regel je de zuigkracht met een voetschakelaar zodat je niet meer hoeft te bukken om deze aan te passen.

AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition

Ook de AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition beschikt over een speciale borstel voor dierenharen. Het gaat om een zakloos exemplaar stofzuiger. Dit biedt vele voordelen. Zo hoef je nooit meer stofzuigerzakken te kopen. Handig én kostenbesparend. Het nadeel is wel dat de inhoud van het stofreservoir niet eens de helft bevat van een stofzuiger met zak. Het reservoir is echter makkelijk te legen. De inhoud mik je gewoon in de vuilnisbak zodat je weer met een frisse lei verder kunt stofzuigen. Bovendien bevat deze AEG een verstelbare telescopische buis. Je kunt hem aanpassen op jouw lengte. Rugpijn door een verkeerde houding bij het stofzuigen is dus verleden tijd.

Dyson V10 Absolute

Deze krachtpatser zorgt er niet alleen voor dat vuil en stof verdwijnt, hij is ook nog eens een lust voor het oog. Het grote pluspunt aan deze Dyson V10 Absolute is dat hij snoerloos werkt. Met 2,6 kg is hij erg licht. Na 3,5 uur opladen kan hij zo’n 60 minuten stofzuigen. Meer dan voldoende om je hele huis in een keer mee schoon te maken! Als bonus kan je hem ook als kruimelzuiger gebruiken. Dit is een handige optie voor kleine oppervlaktes. En om je auto mee te stofzuigen. Nooit meer gedoe met een snoer dat te kort is of in de weg zit. Hij wordt geleverd met een oplaadstation. Zo kan je je Dyson opbergen én opladen tegelijkertijd.

Dyson V11 Absolute

Op het display van de Dyson V11 Absolute kan je makkelijk aflezen hoe lang de batterijduur is. Er is keuze uit 3 zuigstanden zodat je deze aan kan passen op jouw situatie. Namelijk eco, auto en boost. Op de eco stand is hij extra zuinig, hoewel dit niet ten koste gaat van de zuigkracht. Wanneer je een extra vuil oppervlak schoon wilt maken, dan gebruik je de boost optie. Je krijgt er een Torque vloerzuigmond bij, die zich aanpast aan de stof te zuigen ondergrond. En dat is niet het enige. De kierenzuigmond is ideaal voor kieren en spleten waar je normaal gesproken moeilijk bij kan. De Fluffy zuigmond zorgt ervoor dat je marmer of parket niet beschadigd raakt. Een echte alleskunner dus!

Goedkope Stofzuiger? Dit zijn de beste budget koopjes.

Je wilt een goede stofzuiger, maar het moet betaalbaar blijven. Met deze tips helpen we je op weg naar de keuze voor de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Verbruik

Het verschilt per stofzuiger hoe veel energie hij verbruikt. Een draadloze stofzuiger biedt veel gemak maar hij is minder zuinig dan een stofzuiger met snoer. Daarnaast beschikken sommige modellen over een extra zuinige stand. Bijvoorbeeld een eco-stand. Hij verbruikt dan minder energie. Dan is er ook nog de turbo stand. Het tegenovergestelde van de eco-stand. Voor extra vuile plekken is deze stand ideaal. Houd er wel rekening mee dat het voor je energierekening minder ideaal is.

Energielabel

Daar zal je wellicht naar gezocht hebben in je zoektocht naar een stofzuiger. En deze heb je waarschijnlijk nergens gevonden. Dit is het gevolg van een uitspraak in een rechtszaak van Dyson tegen de Europese Commissie. Verdere details zijn niet van belang. Wat wel van belang is, hoe kan je toch nagaan welke stofzuiger zuiniger is? Een goede graadmeter is het aantal watt. Hoe meer watt, hoe hoger het verbruik.

Betaal niet voor wat je niet gebruikt

Met andere woorden: pas de keuze aan op jouw situatie. Een draadloze stofzuiger met een hoge gebruikstijd zal meer kosten dan een stofzuiger met snoer. Als je klein woont en je wilt toch een draadloze, dan kan je ook voor een exemplaar gaan dat 30 minuten mee gaat.

Stofzuigerzak of niet

In aanschaf zijn zakloze stofzuigers soms duurder. Echter, je betaalt je vaak scheel aan stofzuigerzakken. Naast het gemak dat een zakloze stofzuiger biedt, scheelt het ook in kosten!

Dit is de beste budgetkeuze

Onze budget aanrader is de Dirt Devil Rebel 75 DD7275-0. Hij heeft een snoerlengte van 6 meter wat hem perfect maakt voor een klein woonoppervlak. Met name op harde vloeren heeft hij een uitstekende zuigkracht. Voor tapijten en zachte ondergronden is hij minder geschikt. Het is een goede, degelijke stofzuiger met stofzak voor basisgebruik. Hij wordt geleverd met matrasborstel, meubelzuigmond en kierenzuigmond. Zo pas je hem dus makkelijk aan op jouw wensen!

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van een stofzuiger?

Waar je op let bij de aanschaf van een stofzuiger hangt af van jouw persoonlijke situatie. Heb je een druk of rustig huishouden? Hoeveel leden telt je gezin? Horen daar ook viervoeters bij? Heb je kinderen? Doe je veel activiteiten binnenshuis? Ben je veel thuis of juist van huis? Hoe groot is je huis? Hoe vaak maak je schoon?

Geluidsniveau

Alles tot 70 dB wordt als stil gezien, tussen de 70 en 80 dB als normaal, en stofzuigers die een geluid van 80 dB of meer produceren zijn luid. Je kan je afvragen hoe belangrijk je het vindt dat je stofzuiger stil is. Dit kan een groot voordeel zijn als je pluizige gezinslid al onder de kast kruipt wanneer jij het gevaarte tevoorschijn haalt. Of wanneer er gezinsleden thuis zijn die andere acitiviteiten uitvoeren op hetzelfde moment dat je aan het stofzuigen bent. Denk aan een partner die thuis werkt of een van je kinderen die huiswerk maakt. Als je alleen woont en een klein appartement hebt, dan is het stofzuigen zo gebeurd. Geen reden om extra geld uit te geven voor een stille stofzuiger dus.

Draadloos of niet

Uiteraard is de flexibiteit en het gemak met een draadloze stofzuiger groot. Je hoeft er geen rekening meer mee te houden dat het snoer niet lang genoeg is. Als je een klein woonoppervlak hebt, kan je echter voor een stofzuiger gaan met snoer. Deze zijn goedkoper in gebruik. De draadloze modellen zijn vaak om te bouwen naar een kruimelzuiger. Super handig voor het stofzuigen van je auto! Ook voor kleine ongelukjes, dierenharen of de vensterbank is dit ideaal.

Huisdieren

Veel merken hebben een type stofzuiger speciaal voor huisdieren in hun assortiment. Niet om je huisdier zelf mee te stofzuigen, maar wel om alle nare geurtjes en haren weg te nemen. Hier wordt een huisdierharenborstel voor meegeleverd. Daarnaast dit type stofzuiger vaak een geurfilter om de nare geurtjes van Lassie ongedaan te maken. Deze filters zijn van zo’n kwaliteit dat de lucht die uit de stofzuiger komt, schoner is dan de lucht die er in gaat.

Extra opties

Dan zijn er nog de extra opties zoals een stofzuiger tegen allergieen. De filters van dit type stofzuiger zijn gemaakt om de lucht zo te filteren dat de allergenen eruit worden gehaald. Handig dus als je zelf of een van je gezinsleden allergieen heeft. Daarnaast zijn er stofzuigers verkrijgbaar die naast stofzuigen, ook kunnen dweilen en water op kunnen zuigen. Tijd- en moeitebesparend dus. Deze apparaten vallen in de hogere prijsklasse. Het is dan ook de vraag of je dit echt nodig hebt. Ten slotte zijn er lichtgewicht stofzuigers of stofzuigers met een lang snoer. Vanzelfsprekend is de lichtgewicht stofzuiger fijn voor mensen met lichamelijke problemen. Zo hoef je je niet meer te vertillen aan een zwaar ding. Het lange snoer is ideaal wanneer je niet iedere paar meter de stekker wilt verwisselen naar een ander stopcontact.

Populaire merken

Dyson

Dyson is in 1991 opgericht door James Dyson. Dit deed hij uit frustratie, omdat zijn stofzuiger niet goed werkte. Het bleek een schot in de roos. Met zijn inventieve gedachtengoed wist hij Dyson tot een groot en bekend merk te maken, met name op het gebied van stofzuigers. Tot op de dag van vandaag is het uitgangspunt van Dyson om het huishoudelijke leven makkelijker te maken en frustraties weg te nemen.

Numatic

Iedereen kent de vriendelijk ogende Numatic stofzuiger wel. Het is de stofzuiger met een glimlach met als bekendste type de Henry. Als je hem zelf niet hebt of hebt gehad, dan is het wel een bekende die hem heeft. Numatic staat dan ook bekend om zijn betrouwbaarheid van kwaliteit. Het bedrijf is in 1969 opgericht en uitgegroeid tot een wereldconcern.

Miele

Miele staat voor Duitse degelijkheid. Als je een Miele koopt ben je er zeker van dat je niet wordt teleurgesteld. Zelfs van generatie op generatie doet dit merk het goed. Al in 1899 werd Miele opgericht en is daarmee de oudste in ons lijstje van favoriete merken. Zeker is in ieder geval dat we ook in de toekomst nog lang op dit merk kunnen rekenen.

Welke soorten Stofzuigers zijn er?

Met en zonder stofzak

Om te beginnen heb je stofzuigers met en stofzuigers zonder zak. De zakloze variant is uitgevonden door Dyson en neemt alleen maar in populariteit toe. Het grote voordeel is dat je geen stofzuigerzakken meer hoeft te kopen. Een nadeel is het kleine opvangreservoir. Deze is vaak nog niet eens de helft ten opzicht van een variant met zak. Daarnaast heeft een stofzuiger met zak vaak meer zuigkracht.

Steelstofzuiger en gewone stofzuiger

Ook steelstofzuigers zijn weer in diverse types onder te verdelen. Zo is er de klassieke steelstofzuiger, zo’n model die je oma heeft, en de moderne variant. Bij het klassieke model zit het stofreservoir aan de onderkant van de stofzuiger. Je herkent ze aan hun ‘buikje’. Dit in tegenstelling tot de moderne variant, waarbij het stofreservoir en de motor aan de bovenkant zitten. Het voordeel van een steelstofzuiger is dat deze vaak draadloos is en dus flexibel in gebruik. Daarnaast hoef je niet een apart ‘karretje’ achter je aan te slepen.

Waterstofzuigers

Vooral handig wanneer je kinderen er een waterballet van maken in de badkamer. Of als je partner een aquarium heeft en er bij het schoonmaken ervan nogal eens wat misgaat. En wat te denken als je lieve viervoeter na een plons in de vijfer of na een regenbui komt binnen gebanjerd? Geen punt met een waterstofzuiger. Of een multizuiger. Hij kan stofzuigen en dweilen in een! Naast dat dit tijd bespaart, hoef je niet meer 2 losse apparaten aan te schaffen.

Kruimeldief

De meeste steelstofzuigers bevatten een kruimeldief. Soms kan je deze van de stofzuiger af klikken en soms moet je de stofzuiger ombouwen tot een kruimeldief. Uiteraard zijn er ook ‘losse’ kruimeldieven te koop. Deze is vooral aan te raden wanneer je geen steelstofzuiger hebt en toch van het gemak van een kruimeldief wilt genieten.

De Laatste Trend voor Stofzuigers 2019

Het soort stofzuiger dat we nog niet hebben besproken, is de robotstofzuiger. Je kent hem waarschijnlijk wel van de grappige filmpjes. Er zit een kat of een ander dier op dat de tijd van zijn leven lijkt te hebben op dit handige apparaatje. De robotstofzuiger is te bedienen door een afstandsbediening of een app. Je kunt hem dan makkelijk en snel op afstand bedienen via je smartphone of tablet. Handig als je niet thuis bent. Een vuildetector herkent makkelijk vuile gebieden.

De meeste robotstofzuigers gaan zelf terug naar hun oplaadstation wanneer hun batterij leeg is. Binnen een paar uur kan hij dan zijn schoonmaaktocht vervolgen. Daarnaast kan je een robotstofzuiger programmeren voor het moment dat jij wilt dat hij schoonmaakt. De duurdere modellen zijn te besturen met spraakbesturing. Hoe chill is het dat je vanaf je luie stoel opdracht kan geven om je huis te laten stofzuigen? Ben je eenmaal gewend aan een robotstofzuiger, dan wil je gegarandeerd niet meer anders.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
stille ventilator
Beste Stille Ventilators van 2019 getest en geranked