beste weerstation

Beste Weerstations van 2019 getest en geranked

Heb je er altijd al van gedroomd om te schitteren als Gerrit Hiemstra of Helga van Leur? Maak je droom werkelijkheid en schaf een weerstation aan! Dat is nog eens wat anders dan even de weersvoorspelling op Buienradar.nl checken. Als een semi-professional kun je windsnelheid, regenval en uiteraard temperatuur meten. Zo weet je zelf precies waar je aan toe bent en je kunt de blits maken bij familie en vrienden. En wat is er leuker dan de weersomstandigheden op deze manier te checken wanneer je kinderen hebt? Naast dat het praktisch is, is het ook nog eens educatief. Zo ben jij iedereen net een stapje voor. Maar waar let je op bij de aanschaf van een weerstation? Wij helpen je op weg!

 

2019’s Beste Weerstation Top 5

Bresser Professioneel 5-in-1 Weerstation

Naast de windsnelheid en neerslag meet je ook de windrichting, luchtvochtigheid en uiteraard temperatuur met dit complete Bresser weerstation. Hij beschikt over een helder kleurenscherm. Op basis van de opgeslagen weergegevens maakt dit weerstation een nauwkeurige weersvoorspelling van de komende 12 uur. Via diverse apps is het mogelijk om ook de gegevens van andere weerstations in de omgeving af te lezen. Zo mis je nooit wat en je kunt deze gegevens vergelijken met je eigen data. Wanneer er extreem weer op komst is kun je dit weerstation zo afstellen dat hij je een seintje geeft en kom je niet voor verrassingen te staan.

Alecto WS-4800 Professioneel weerstation

De Alecto WS-4800 is net even wat simpeler dan het eerst genoemde weerstation. Maar wat kwaliteit betreft doet hij er niet aan onder. Zowel binnen als buiten meet dit station de temperatuur en luchtvochtigheid. Door middel van icoontjes toont hij de weersvoorspelling. Naast dat het een weerstation is toont hij ook de datum en tijd. Bovendien is hij als wekker te gebruiken. Je kunt hem zo instellen dat hij een waarschuwing geeft bij bepaalde weersomstandigheden. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Kortom: deze Alecto doet wat je van een weerstation mag verwachten en hij zal je niet in de kou laten staan.

Braun BNC013-RC

De Braun BNC013-RC laat wat design betreft niets te wensen over. Laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat. Buiten dat dit Braun weerstation super praktisch is, is hij ook nog eens een lust voor het oog. Met zijn strakke design, zwarte kleur en digitale display heeft hij een luxe uitstraling. Door een aparte buitensensor is de temperatuur zowel binnen als buiten te meten. Daarnaast beschikt hij over een hygrometer. Dit houdt in dat hij de luchtvochtigheid meet. Met de barometer meet hij de luchtdruk. Als kers op de taart kun je de weergave zelf instellen hoe jij wilt. Zo past hij nog beter bij je gewenste design!

Oregon Scientific RAR 502S

Met deze Oregon Scientific RAR 502S weet je altijd waar je aan toe bent. Via het grote kleuren LCD scherm lees je in één oogopslag af wat voor weer het is en wordt. Door het gebruik van icoontjes wordt dit nog makkelijker gemaakt. En als je kinderen hebt die nog niet kunnen lezen maakt dit het voor hen toch leuk om toch de weersomstandigheden af te kunnen lezen. Hij geeft een nauwkeurige voorspelling tot 12 uur vooruit. Het ideale aan deze Orgegon is dat je op 4 locaties op hetzelfde moment de klimaatgegevens afleest. Bovendien beschikt hij over een schimmelmeter. Ideaal wanneer je in een vochtig huis woont en je in de gaten wilt houden of dit niet ten koste gaat van je gezondheid.

Trenkle Uhren Houten weerhuisje

Last but not least in onze top 5 is de Trenkle. Iedereen die wel eens op vakantie is geweest naar Duitsland of Oosterijk kent dit bekende weerhuisje wel. Officieel is het huisje met hygrometer afkomstig uit het Zwarte Woud in Duitsland. Hierop is het kneuterige design van het huisje dan ook gebaseerd. Bij mooi weer komt het vrouwtje naar buiten en wanneer er regen op komst is het mannetje. Niet alleen bevat het huisje een hygrometer, maar ook een klokje en thermometer. Dit exemplaar van Trenkle is geheel van hout gemaakt. Daarnaast is hij zeer gedetailleerd.

 

Beste Weerstation Budget Tips

Je wilt graag genieten van het gemak van een weerstation maar eigenlijk laat je portemonnee het niet toe. Wat doe je in zo’n geval? Wij geven je een aantal tips.

Maak je eigen weerstation

Het is misschien niet net zo nauwkeurig als een digitaal weerstation. Maar wel leuk om te maken. Zeker als je kinderen hebt is het extra leuk om dit in elkaar te knutselen. Gebruik een oud glas of open geknipte plastic fles met streeptjes om de neerslag te meten. En een stok met een stukje plastic of stof om te zien of het waait. Via YouTube zijn er talloze filmpjes met meer knutseltips te vinden.

Tweedehands

Schaf gewoon een tweedehands weerstation aan! Tegenwoordig zijn er tal van sites waar je voor een leuk prijsje spullen op de kop kunt tikken. Of struin ouderwets tweedehands winkels of vlooienmarkten af.

Beste Weerstation Budget Keuze

Wil je toch een nieuw maar betaalbaar weerstation aanschaffen? Onze beste budget tip is de TFA digitale thermo hygrometer. Een eenvoudig model weerstation en toch levert hij alle basic informatie.

 

Weet wat je weet voor je een Weerstation koopt

De keuze is reuze. Waar let je precies op bij de aanschaf van een weerstation? We kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpen we je een handje op weg en zetten alle aandachtspunten voor je op een rijtje. Waar je op let bij de aanschaf hangt ten eerste af van jouw persoonlijke wensen en situatie. Wat is je budget? Heb je kinderen die je ook in de weersmetingen wilt betrekken? Hoe belangrijk vind je design? Wat wil je precies meten? Onderneem je veel activiteiten, hobby’s of werk buiten? Doe je aan een buitensport zoals kitesurfen of vliegeren? Vlieg je graag met een drone? Ben je een (hobby)boer?

Functies

Zoals in onze top 5 ook al te zien was, zijn er weerstations met diverse functionaliteiten. Dit loopt uiteen van simpele weerstations die alleen temperatuur en luchtvochtigheid meten tot stations waarmee je je daadwerkelijk Gerrit Hiermstra waant. Uiteraard is de temperatuur een van de belangrijkste dingen die je wilt meten. Je wilt immers weten of die dikke trui in de kast kan blijven liggen of niet.

Daarnaast zijn er weerstations met een hygrometer. Een hygrometer meet simpel gezegd de luchtvochtigheid. De luchtvochtigheid in Nederland is vrij constant. Maar wanneer je in de bergen woont schommelt deze vaak wel heel erg.

Een barometer meet de luchtdruk. Door middel van jarenlange metingen blijkt dat de luchtdruk een redelijk goede en stabiele indicator is voor wat voor weer het wordt. Bij een lage luchtdruk is de kans op neerslag groter dan bij een hoge luchtdruk. Wanneer je dus niet alleen de huidige situatie ook de toekomstige wilt meten, is een barometer aan te raden bij de aanschaf van een weerstation.

De weersvoorspellende functie is ideaal wanneer je wilt weten wat voor weer het de komende 12 uur wordt. Vaak wordt dit gebaseerd op de opgeslagen weersgegevens van de afgelopen tijd.

Via een neerslagmeter kun je makkelijk aflezen wat de neerslag is geweest en of je vast je regenpak uit de kast moet halen. Het KNMI geeft als richtlijn dat 1 ml water op 1 vierkante meter overeenkomt met 1 liter regenwater.

Ben je een liefhebber van vliegeren, een drone besturen of watersport? Dan is het wel zo handig om te weten wat de windrichting en de windsnelheid is. Aan de hand hiervan kun je bepalen of het veilig genoeg is om je hobby uit te voeren. Een windsnelheids- en windrichtingsmeter is dan ook zeer aan te raden in deze situatie.

Binnen en/of buiten

Veel weerstations kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Je hangt simpelweg het display in je huis neer en de sensor plaats je buiten. Zo hoef je niet door weer en wind om uberhaupt af te lezen wat voor weer het wordt. Wil je binnen en buiten de temperatuur af kunnen lezen? Ga dan voor een weerstation met meerdere sensoren. Zo kun je zelfs op meerdere plekken alle klimaatgegevens opvragen en eventueel vergelijken.

 

Beste Weerstation Merken Overzicht

Oregon Scientific

Gelukkiger, slimmer en gezonder leven. Daar staat het Amerikaanse merk Oregon Scientific voor. Ze zijn gespecialiseerd in weerstations voor thuisgebruik. Voor iedere situatie hebben ze wel een weerstation. Denk aan een boer die het weer goed in de gaten moet houden voor een optimale oogst of de hobby meteoroloog. Door hun constante oog voor innovatie zorgen ze ervoor dat hun weerstations altijd up-to-date zijn.

Bresser

Dit Duitse merk is opgericht in 1957. Ze zijn voornamelijk gespecialiseerd in verrekijkers, telescopen en microscopen. Maar ook hebben zij zich ontwikkeld op het gebied van weerstations. En als je sterren wilt kijken of vogels wilt spotten wil je immers wel weten wat voor weer het wordt. Ze hebben ontwikkeling van hun producten hoog in het vaandel staan waardoor ze alleen apparatuur van de beste kwaliteit aanbieden. Kortom: Bresser mag niet ontbreken wanneer je een liefhebber van buitenactiviteiten bent.

Balance

Balance mag zeker niet in dit rijtje ontbreken. Balance Meteo valt onder het merk Combimex. Een expert en groothandel op het gebied van weerstations. Ze hebben eenvoudige weerstations maar ook hele uitgebreide. Ze zijn simpelweg niet meer weg te denken op de digitaal meteorologische apparatuur markt. En deze plek hebben ze dubbel en dwars verdiend.

 

Soorten Weerstations

Een weerstation, oftewel een meteorologisch station is een instrument of diverse instrumenten die het weer kunnen meten. Met de huidige technologie wordt dit vaak automatisch gedaan. Een weerstation kan bestaan uit een thermometer, hygrometer, barometer. Deze hebben we eerder al toegelicht. Met een anemometer meet je de windsnelheid en met een windvaan de windrichting.

Synoptisch weerstation

Een synotopisch weerstation doet alleen grondmetingen. De temperatuur van de grond wordt bijvoorbeeld gemeten. Dit soort metingen kunnen essentieel zijn voor bijvoorbeeld boeren. Wanneer de temperatuur rond het vriespunt is, is het van belang om te weten of ze kunnen zaaien.

Aerologisch weerstation

Een aerologisch weerstation meet ook wind, luchtvochtigheid en temperatuur. Deze waarden zijn zeer van belang voor de land- en tuinbouw. Maar tevens voor bijvoorbeeld drukkerijen en de papierindustrie. Uiteraard kan het ook zijn dat je het gewoon interessant vindt. En wat te denken als je wilt gaan windsurfen of vliegeren. Een leuk weetje is dat het KNMI afhankelijk is van zo’n 325 vrijwilligers verspreidt over Nederland voor het meten van neerslag. Zonder deze vrijwilligers zou ons beeld van de neerslag die valt een stuk minder nauwkeurig zijn.

Binnen en buiten

Het klinkt logisch dat een weerstation buiten hoort. Voor de meest basale metingen is het ideaal om gewoon buiten je weermetingen te doen. Bijvoorbeeld voor het meten van regen. Via een regenmeter die het regenwater opvangt, kun je precies aflezen hoeveel regen er is gevallen. Maar er zijn ook meters die de luchtvochtigheid in je huis meten. Zo kun je dus ook je binnenklimaat bepalen.

Digitaal of analoog

Als je een precieze weermeting wenst is een digitaal exemplaar weerstation uiteraard ideaal. Het ligt eraan met welk doel je de meting wilt doen. Maar wil je de weersomstandigheden op de ouderwetse manier aflezen dan ga je voor een analoog type. Tenslotte zijn er tegenwoordig ook weerstations die je af kunt lezen via je smartphone.

 

Laatste Weerstation Trends

Tegenwoordig is er van ieder apparaat wel een ‘smart’ versie te vinden. Met een simpele druk op de knop bedien je het apparaat via je smartphone. Of je leest handige gegevens in één oogopslag af. Zo ook met weerstations. De nummer één in onze top 5 is hier een uitstekend voorbeeld van. Met de WLAN-functie kun je makkelijk je eigen gegevens delen via apps als Weather Cloud, PWS Weather, Weather Underground of Weather WOW. Het grote voordeel en het leuke van deze apps is dat je ook de gegevens van andere weerstations kunt monitoren en vergelijken. Daarnaast kun je met de WLAN-functie de internettijd synchroniseren en zijn firmware updates mogelijk. Met andere woorden: je hoeft je luie stoel niet meer uit om alle gegevens van jouw weerstation in de gaten te houden. Ook ideaal wanneer je zelf niet thuis bent en dit toch even wilt checken. En wat te denken als je op vakantie bent en je even wilt weten hoe de vlag erbij hangt aan het thuisfront?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
beste condensdroger
Beste Condensdrogers van 2019 getest en geranked